Plenkový speciál

Operațiunea scutecelul: sfaturi pentru un bebe curățel și vesel.

Știați că...

Fiecare bebeluș trebuie schimbat în medie de 6.000 de ori în timpul vieții, iar nou-născuții trebuie schimbați și mai des, așa că, dacă nu te descurci bine la început, nu dispera, ai o mulțime de oportunități de antrenament.

Plenky

Scutece, scutece, scutece!

Nu există sfaturi universale despre scutece. Fiecărei mame îi place ceva diferit, la fel ca unui copil. Fundul bebelușului este sensibil și vei ști ce scutece va prefera. Fie că este vorba de scutece de pânză, de scutece de unică folosință sau de marca lor. Alege intotdeauna scutecele in funcție de greutatea copilului.

Descoperă toate scutecele

Schimbați scutecul ori de câte ori copilul se udă sau murdărește.

Scutece de unică folosință

Scutecele de unică folosință pentru bebeluși sunt o variantă foarte convenabilă. Economisește timp mamelor, nu trebuie să se spele sau să călce și sunt foarte confortabile pentru bebeluș. Principalul lor dezavantaj este sarcina mare asupra mediului și nevoia constantă de provizii. Ele oferă caracter practic mai ales atunci când călătoriți.

Avantajele scutecelor de unică folosință:

 • Nu este nevoie de spălat și călcat
 • Eliminare comodă și rapidă

Descoperiți toate scutecele de unică folosință

Scutece de unică folosință
Scutece ECO

Scutece pentru copii ECO

Scutecele de unica folosinta ECO sunt in general de o calitate mai buna decat scutecele clasice de unica folosinta – sunt realizate din materiale care se descompun usor in natura, deci sunt prietenoase cu mediul, rasfata in acelasi timp pielea sensibila a bebelusului fara parfumuri iritante si inalbitori. Scutecele oferă bebelușului un confort maxim datorită benzilor de cauciuc moi care nu sufocă picioarele.

Avantaje:

 • Economisește timp (nu trebuie spălat, pliat)
 • Bland cu natura si pielea copiilor
 • Fara chimicale
 • Ocupă mai puțin spațiu decât materialul
 • Ei nu fac un „fund mare”

Alte scutece ECO

Un mic truc dacă scutecul se potrivește bine

Când poți introduce unul sau două degete între scutec și burtica bebelușului, se potrivește bine.

Scutece de pânză

Piața de astăzi oferă o gamă largă de scutece de pânză și a fost mult timp mai mult decât un simplu „scutec alb mare”. Scutecele de stofa moderne sunt ecologice, mai ieftine decat cele de unica folosinta, realizate din materiale de calitate placute bebelusului si, nu in ultimul rand, sunt o chestiune de design, astfel incat ii poti achizitiona bebelusului nenumarate variante, modele si culori. Datorită tehnologiilor moderne, utilizarea scutecelor de pânză este mult mai ușoară decât ar părea, avantajul este că nu trebuie călcate. Pur și simplu le spălați într-o mașină de spălat, le uscați clasic sau într-un uscător, le pliați și le folosiți din nou. Tot ce trebuie să știți despre scutecele de pânză puteți găsi în articolul nostru cuprinzător.

Avantaje:

 • Motive ecologice
 • Îți salvează portofelul
 • Mai puțin miros
 • Mereu valabil
 • Poziția corectă a picioarelor
 • Mai blând cu pielea copiilor

Descoperă toate scutecele de pânză

Scutece pânză
Plenkové kalhotky

Scutece chiloțel

Scutecele chiloțel permit schimbarea ușoară și rapidă a bebelușilor de la aproximativ 3 la 15 kg.
Datorită velcro-ului sau patentelor, este posibilă setarea mai multor mărimi, astfel încât scutecele să „crească” odată cu copilul. Scutecele chiloțel sunt folosiți și ca chiloți de învățare și oferă bebelușului un confort maxim.

Avantaje:

 • Reambalare ușoară
 • Ecologic
 • Dimensiune reglabila
 • Design modern
 • Antialergic și antibacterian

Descoperă mai multe scutece chiloțel

Îngrijire specială pentru fundulețul bebelușului

Șervețelele umede pentru copii nu sunt doar un ajutor necesar, ci au și un efect benefic asupra pielii delicate a bebelușului atunci când sunt alese corespunzător.

Acestea pot ameliora iritația pielii și asigură o curățare perfectă. În zilele noastre, nu este neobișnuit ca acestea să fie suplimentate cu diverse surse de minerale și vitamine ale pielii.

Sunt potrivite atât pentru schimbare, cât și pentru curățarea mâinilor. Mamele moderne au întotdeauna la îndemână șervețele umede. Nu știi niciodată cum va ieși o călătorie scurtă obișnuită cu un bebeluș, de multe ori ți se întâmplă un „accident” departe de robinetul de apă.

Descoperiți toate șervețelele umede

Îngrijire specială pentru fundulețul bebelușului

Îngrijire completă pentru fundulețul bebelușului tău

Pielea micuților noștri este sensibilă, chiar și în zona scutecului. Nu doar vara, este la doar un pas de iritația sa și formarea de răni. Îngrijirea adecvată este absolut esențială, pielea trebuie să fie calmată, regenerată și menținută netedă. Cum să o facă? 

 

Mai multe produse pentru fundulețul bebeluțului tău

Rybilka NEO

Când curățați, treceți întotdeauna de la cel mai curat la cel mai murdar. Adică din față spre spate (de la organele genitale până la fese). Niciodată invers!

Eliminarea încărcăturii

Eliminarea încărcăturii

Un coș pentru scutece va deveni o parte esențială a gospodăriei dumneavoastră atâta timp cât copilul dumneavoastră folosește scutece. Nu trebuie să vă faceți griji pentru mirosul din camera în care este amplasat coșul sau pentru faptul că copilul sau animalul dvs. de companie curios va începe să examineze scutecele folosite.

Asadar, poti avea un cos cu inima linistita asezat langa masa de infasat in camera copiilor, astfel incat sa fie mereu la indemana in timpul schimbarii. Dacă copilul este bolnav, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la răspândirea bacteriilor de la scutecele folosite la alți membri ai familiei. Designul superior al coșului va completa perfect interiorul tău modern.

Cum să dezamorsezi cel mai bine bomba

Scutece încă la îndemână

Fie ca mergi doar la plimbare cu bebelusul sau, de exemplu, la medic, cu siguranta vei avea nevoie de o geanta de infasat. Vei pune tot ce ai nevoie în el. Geanta de infasat poate fi atasata caruciorului, insa optiunile sunt mai largi, oferind o gama larga de optiuni de la alegerea materialelor, culoarea, modalitatea de utilizare pana la detalii care afecteaza confortul mamei.

Unde să împachetați o cantitate suficientă de scutece?

Plenky stále po ruce
Plenkový speciál