Pentru ca experiența alăptatului să decurgă cât mai lin, pompa de sân este un accesoriu de care nu ai cum să te lipsești. Rolul acesteia este acela de a stimula lactația și de a preveni eventualele probleme care pot apărea, precum angorjarea …
Pentru ca experiența alăptatului să decurgă cât mai lin, pompa de sân este un accesoriu de care nu ai cum să te lipsești. Rolul acesteia este acela de a stimula lactația și de a preveni eventualele probleme care pot apărea, precum angorjarea (umflarea) sânilor, cunoscută drept „furia laptelui”. Dispozitivul ajută la desfundarea canalelor care secretă laptele și care pot ajunge să fie blocate din diferite motive (distanța mare de timp dintre mesele bebelușului, cantitatea redusă de lapte supt de bebeluș, pozițiile incorecte de alăptare sau somnul). Pentru a evita astfel de afecțiuni dureroase este important să recurgi la colectarea laptelui care poate fi mai apoi stocat la frigider până la următoarea masă a celui mic.
Caracteristicile unei pompe de sân electrice reprezintă adesea factori determinanți în alegerea modelului potrivit pentru fiecare mama, astfel recomandat ar fi ca:
Pompele electrice pentru sân sunt de mai multe tipuri:
1.Pompe de sân electrice simple
Pompele de sân electrice îți dau posibilitatea de a varia durata unui ciclu, mimând obiceiurile de hrănire ale bebelușului (pompări scurte și rapide, urmate de un ritm mai redus). O pompă electrică are aproximativ 2.5 kilograme și vine la pachet cu câteva accesorii: pungi pentru depozitarea laptelui, etichete pentru sticle, protecții pentru mamelon.
2.Pompe de sân electrice duble
Funcționează la fel pompele electrice simple, cu diferența că ambii sâni sunt goliți în același timp.
3.Pompe de sân duble alternative
O pompă de sân dublă alternativă este foarte asemănătoare cu o pompă electrică dublă simplă, singura diferență fiind că pompa pentru sân extrage lapte când de la un sân, când de la celălalt, nu de la ambele în același timp.