Piele grasă - Ten matur (0 produse)

Pielea grasă şi mixtă este rezultatul excesului de sebum, o problemă ce apare mai ales în adolescenţă, dar poate fi întâlnită şi la maturitate. Cauzele principale pot fi cel mai des atribuite schimbărilor hormonale, a stresului sau a utilizării …

Arată toate informațiile

Pielea grasă şi mixtă este rezultatul excesului de sebum, o problemă ce apare mai ales în adolescenţă, dar poate fi întâlnită şi la maturitate. Cauzele principale pot fi cel mai des atribuite schimbărilor hormonale, a stresului sau a utilizării unor medicamente. Acest tip de piele produce o cantitate de sebum în exces, iar tenul este acoperit de o peliculă uleioasă care lucește, are pori dilatați și se confruntă foarte des și cu diferite forme de acnee.

Atunci când alegi o rutină de îngrijire pentru tenul gras trebuie să ai în vedere principalele sale caracteristici, respectiv pielea care strălucește, imperfecțiunile și porii dilatați, de aceea aceasta are nevoie de îngrijire specială, prin care să hrăneşti pielea, să estompezi diferitele semne şi să reduci cantitatea de sebum.

Alege pentru tenul gras produse non-comedogene, dar blânde, fără cantități foarte mari de alcool. Un gel sau o spumă de curățare delicată, cu ingrediente potrivite, un ser cu acid salicilic, niacinamidă sau cu acizi AHA sunt alegeri potrivite pentru pielea grasă. Nu uita de hidratare, deoarece acest tip de ten poate să se confrunte și el cu deshidratarea, de aceea poți opta pentru un gel cu textură ușoară pentru a încheia rutina.

Ingrediente benefice pentru tenul gras

Diferite tipuri de argilă- argila are efect absorbant și extrage impuritățile din piele, eliberând porii. Cele mai potrivite argile sunt caolinul și bentonita care te vor ajuta să reduci efectul de piele care lucește și îți mențin porii curați.

Sulful - are proprietatea de a absorbi excesul de sebum și are proprietăți antibacteriene.

Acidul glicolic - poate reduce producția excesivă de sebum și previne blocarea porilor.

Zincul - are proprietatea de a menține aspectul mat al pielii de-a lungul zilei, previne producția de sebum în exces și conferă tenului un aspect catifelat.

Cărbunele activ - acest ingredient conține mai multe minerale benefice pentru piele, structura sa fină permițând pătrunderea în pori și absorbția eficientă a impurităților.

Acidul salicilic - are proprietăți antiinflamatorii și calmante, fiind unul dintre cele mai eficiente ingrediente destinate tenului cu imperfecțiuni.

Retinolul - ajută la reducerea secreției de sebum, stimulează producția de colagen și oferă fermitate, ceea ce conduce la minimizarea aspectului porilor.

Acidul hialuronic - în lipsa unei hidratări corespunzătoare, tenul este forțat să producă și mai mult sebum, astfel este absolut necesar să introduci în rutina ta de îngrijire un produs cu acest ingredient activ, formulat în conconrdanță cu nevoile tenului tău.

Șterge toate filtrele

Nu ai găsit ce căutai?

Spune-ne ce produse vrei să listăm pe site.

Recomandă un produs
Nu ai găsit ce căutai?

Ai nevoie de ajutor?

Contactează-ne și te ajutăm cu plăcere să selectezi sau să găsești produsul potrivit.

Ai nevoie de ajutor?

Produsele din categoria Piele grasă sunt sortate pentru tine după Nr. review-uri. Aceste produse din categoria Piele grasă sunt sortate după Preț crescător. În categoria Piele grasă produsele sunt sortate după Preț descrescător.