Exfolierea corporală reprezintă un pas obligatoriu în rutina de îngrijire pentru a obține o piele sănătoasă, frumoasă și plăcută la atingere. Aceasta are rolul de a îndepărta celulele moarte de la suprafața pielii și de a accelera procesul de …
Exfolierea corporală reprezintă un pas obligatoriu în rutina de îngrijire pentru a obține o piele sănătoasă, frumoasă și plăcută la atingere. Aceasta are rolul de a îndepărta celulele moarte de la suprafața pielii și de a accelera procesul de regenerare celulară. Exfolierea făcută în mod constant ajută țesuturile să își recapete aspectul praspăt și tânăr.
Pe lângă rutina zilnică de îngrijire realizată cu produsele tale preferate, specialiștii recomandă să faci o exfoliere corporală o dată pe săptămână, indiferent că o realizezi în intimitatea casei tale sau la un salon specializat. Dacă alegi să faci aceasta procedură acasă, trebuie să ai grijă la produsul pe care dorești să îl aplici pe piele, deoarece unele particule abrazive pot fi prea agresive pentru o piele sensibilă sau prea fine pentru o piele încărcată.
În cazul în care pielea ta este una normală, fără alte probleme cutanate, accentul se va pune pe concentrația de ingrediente active prezente în produs, de aceea alegerea scrubului de corp potrivit nu va fi deloc dificilă. Dacă pielea ta este uscată, deshidratată, trebuie să alegi un scrub cu o formulă ușoară, care să nu usuce și mai mult, ideal ar fi să conțină și substanțe hidratante și nutritive în componența lui. Iar dacă pielea ta este una sensibilă, indicat ar fi să alegi un scrub pe bază de enzime, deoarece exfolierea se realizează superficial fără a agresa bariera de protecție a pielii, iar în acest caz particulele abrazive nu sunt indicate.
Greșeli în exfolierea corpului
Exfoliezi mult prea des. Acest procedeu are beneficii pentru piele doar atunci când îl realizezi o dată sau de două ori pe săptămână. Exfolierea zilnică aduce cu sine reiscul de a distruge sănătatea pielii, dereglând astfel producția de sebum, iar rezultatul va fi o piele mult prea uscată cu iritații sau eczeme.
Folosești ingrediente foarte abrazive. Ceea ce trebuie să reții este faptul că exfolierea nu trebuie să doară, să irite sau să producă leziuni la nivelul pielii. Alege produse blânde, astfel încât întreg procesul să se simtă ca un masaj și să nu conducă la înroșirea pielii.
Combini exfolierea mecanică cu cea chimică. Procedura chimică presupune utilizarea unor produse care conțin acizi AHA sau BHA pentru a îndepărta straturile de piele moartă și a grăbi regenerarea celulară. Nu se folosesc particule abrazive și se folosește pentru a trata anumite probleme ale pielii precum acnee, foliculită sau hiperpigmentare. Atunci când introduci în rutină produse exfoliante pe bază de acizi, evită să mai faci exfolieri mecanice cu produse abrazive.
Prin urmare, exfolierea este un proces excelent pentru pielea ta, însă trebuie să o eviți în cazul în care te confrunți cu arsuri provocate de expunerea la soare sau orice tip de tăietură sau rană deschisă.