PANADOL RAPID 500MG * 12CPR FILM

PANADOL RAPID 500MG * 12CPR FILM - Prospect

Este indicat pentru tratamentul simptomatic al durerilor de intensitate uşoară-moderată. Panadol Rapid calmează rapid şi eficient durerile de cap, migrenele, durerile de spate, durerile de dinţi, inclusiv cele apărute după efectuarea unor proceduri stomatologice/extracţii dentare, durerile musculare, durerile menstruale, nevralgiile, durerile articulare - inclusiv cele din osteoartrită şi boli reumatice, durerile în gât, febra şi durerea postvaccinală.

804 Lei
Nr. maxim de produse dintr-o comandă este 2 bucăți. Dacă vrei să cumperi mai multe, te rugăm să ne scrii pe contact@pilulka.ro.
Ai în coș 0 stoc pentru 0 Lei
Credite oferite: 0.8 credite
Retur Gratuit În 14 de zile
Armo
Trusted
Lets Encrypt
Mastercard
Visa

Panadol Rapid conține paracetamol. Dacă luați o cantitate prea mare de paracetamol vă puteți afecta grav ficatul.

Nu luaţi Panadol Rapid :

-dacă sunteţi alergic la paracetamol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

-dacă luați orice alte medicamente pe bază de prescripție medicală sau disponibile fără prescripţie medicală care conțin paracetamol pentru a trata durerea, febra, simptomele de răceală și gripă, sau medicamente pentru a vă ajuta să dormiți.

-la copii cu vârsta sub 6 ani.

Citiţi întotdeauna şi urmaţi instrucţiunile de pe ambalaj şi din acest prospect.

Atenţionări şi precauţii

Înainte de a utiliza acest medicament cereți sfatul medicului dacă:

-aveţi afecţiuni renale sau hepatice, inclusiv boli hepatice datorate consumului de alcool,

-sunteți subponderal sau subnutrit;

-consumați regulat alcool;Este posibil să fie necesar să nu mai folosiţi deloc acest medicament sau să limitați cantitatea de paracetamol pe care o luați.

-suferiţi de artrită şi trebuie să luaţi zilnic analgezice.

-aveţi o infecţie gravă, aceasta mărind riscul apariţiei acidozei metabolice.

Simptomele acidozei metabolice includ: respiraţie adâncă, rapidă, dificilă; greaţă, vomă; pierderea poftei de mâncare.

Contactaţi medicul imediat dacă prezentați o combinaţie a acestor simptome.

Este interzis consumul de băuturi alcoolice pe parcursul tratamentului cu paracetamol.

Vă rugăm să informaţi medicul dacă oricare din situaţiile mai sus menţionate sunt valabile sau au fost valabile pentru dumneavoastră.

Panadol Rapid împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Deoarece conţine paracetamol efectul tratamentului cu acest medicament poate fi influenţat:

∙dacă luaţi metoclopramid sau domperidon – medicamente utilizate pentru tratamentul greţurilor şi vărsăturilor.

∙dacă luaţi colestiramină – medicament utilizat pentru tratamentul colesterolului crescut.

∙dacă luaţi anticoagulante (medicamente folosite pentru subţierea sângelui, de exemplu warfarină sau cumarinice) şi trebuie să folosiţi un analgezic zilnic, timp îndelungat; totuşi puteţi lua Panadol Rapid în mod ocazional.

Tratamentul zilnic cu paracetamol pe perioadă prelungită creşte riscul hemoragic al anticoagulantelor cumarinice. Dozele ocazionale nu au efect semnificativ.

La pacienţii cu alcoolism cronic există risc de hepatotoxicitate în cazul administrării prelungite în doze mari de paracetamol.

Riscul toxicităţii paracetamolului poate fi crescut la pacienţii aflaţi în tratament cu alte medicamente potenţial hepatotoxice sau medicamente inductoare enzimatice.

Nu luaţi Panadol Rapid concomitent cu alte medicamente care conţin paracetamol.

Dacă urmează să faceţi anumite investigaţii de laborator, informaţi-l pe medicul dumneavoastră că luaţi acest medicament, deoarece pot să apară valori fals scăzute ale glicemiei determinate prin metoda oxidaze/peroxidaze sau o creştere falsă a valorilor serice ale acidului uric determinat prin testul fosfotungstic.

Panadol Rapid împreună cu alimente, băuturi şi alcool Nu se cunosc interacţiuni cu alimentele sau băuturile.

Este interzis consumul de băuturi alcoolice pe parcursul tratamentului cu Panadol Rapid.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi- vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Puteţi lua ocazional acest medicament în timpul alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Paracetamolul nu afectează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cum să luaţi Panadol Rapid

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Comprimatele filmate de Panadol Rapid se administrează pe cale orală.

Adulţi (inclusiv vârstnici), adolescenţi şi copii cu vârsta peste 12 ani

Doza recomandată este de 2 comprimate filmate Panadol Rapid (1000 mg paracetamol) la fiecare 4-6 ore, la nevoie. A nu se administra la intervale mai mici de 4 ore.

Nu luaţi mai mult de 8 comprimate filmate în decurs de 24 de ore.

Copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani

Doza recomandată este de ½ - 1 comprimat filmat Panadol Rapid (250-500 mg paracetamol), la fiecare 4-6 ore, la nevoie. Panadol Rapid nu se va administra copiilor la intervale mai mici de 4 ore și nu se vor depăşi 4 comprimate filmate în decurs de 24 de ore.

Acest medicament nu este recomandat copiilor mai mici de 6 ani.

Durata tratamentului

Dacă simptomele nu se ameliorează după 3 zile de tratament, trebuie să vă adresaţi medicului. Panadol Rapid nu se va administra mai mult de 3 zile consecutiv fără recomandarea medicului.

Nu depăşiţi dozele recomandate.

Utilizaţi întotdeauna cea mai mică doză eficientă recomandată pentru a vă ameliora simptomele.

Dacă luaţi mai mult Panadol Rapid decât trebuie

Dacă aţi luat mai multe comprimate decât doza recomandată, adresaţi-vă imediat medicului sau mergeţi la camera de gardă a celui mai apropiat spital. Este important să-i spuneţi medicului, chiar dacă vă simţiţi bine. În cazul unui supradozaj există riscul de insuficienţă hepatică.

Dacă uitaţi să luaţi Panadol Rapid

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi alta imediat ce v-aţi amintit, iar după 4-6 ore reluaţi tratamentul obişnuit. Nu luaţi mai mult de o doză la fiecare 4 ore. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse sunt clasificate după următoarele frecvenţe:

Foarte frecvente:

care afectează mai mult de 1 pacient din 10

Frecvente:

care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi

Mai puţin frecvente:

care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi

Rare:

care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi

Foarte rare:

care afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi

Cu frecvenţă necunoscută

care nu poate fi estimată din datele disponibile

Încetaţi să mai luaţi Panadol Rapid şi consultaţi imediat medicul dacă observaţi următoarele reacţii adverse care sunt rare, dar pot apărea:

∙reacţii alergice cum ar fi erupţii pe piele sau iritaţii cutanate, uneori însoţite de dificultăţi de respiraţie sau umflarea buzelor, a limbii, a gâtului sau a feţei;

∙senzaţii de mâncărime, descuamări ale pielii sau ulcere la nivelul gurii;

∙vânătaie inexplicabilă sau sângerare neaşteptată;

∙dacă anterior aţi avut dificultăţi de respiraţie când aţi luat acid acetilsalicilic (aspirină) şi/sau alte antiinflamatoare nesteroidiene şi acum aveţi o reacţie asemănătoare la acest medicament.

Reacţii adverse foarte rare

∙scăderea numărului unor celule sanguine (trombocitopenie),

∙erupţii trecătoare pe piele, reacţii alergice, uneori însoţite de dificultate în respiraţie sau umflarea buzelor, limbii, gâtului sau feţei (anafilaxie),

∙sindrom Stevens Johnson sau necroliza epidermică toxică,

∙îngustarea căilor respiratorii (bronhospasm), la pacienţii cu astm bronşic indus de acid acetilsalicilic (aspirină) sau alte antiinflamatoare nesteroidiene,

∙afecţiuni ale ficatului

∙reacții cutanate grave.

Cele mai multe raportări de reacţii adverse sunt legate de administrarea de supradoze de paracetamol. Utilizarea pe termen lung a produselor cu paracetamol poate determina afectarea ficatului şi/sau rinichilor. Majoritatea celor care iau aceste comprimate le tolerează fără probleme. Totuşi, în mod ocazional, unele persoane pot avea reacţii alergice, cum sunt erupţiile cutanate. În toţi anii în care paracetamolul a fost utilizat, au fost raportate cazuri rare de tulburări hematologice, dar acestea nu au fost neapărat cauzate de paracetamol. Aceste efecte ar trebui să dispară o dată ce opriţi administrarea medicamentului.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Cum se păstrează Panadol Rapid

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Panadol Rapid

- Substanţa activă este paracetamol. Un comprimat conţine 500 mg paracetamol.

-Celelalte componente sunt: nucleu - amidon pregelatinizat, carbonat de calciu, acid alginic, crospovidonă, povidonă (K-25), stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru; film - Opadry White YS-1-7003 (dioxid de titan (E 171), hipromeloză, macrogol 400, polisorbat 80), ceară Carnauba.

Cum arată Panadol Rapid şi conţinutul ambalajului

Panadol Rapid se prezintă sub formă de comprimate filmate de culoare albă, de forma unor capsule cu marginile rotunjite, ştanţate cu „P” într-un cerc, pe una din feţe şi cu semnul “-“ de o parte şi de alta a unei linii mediane, pe cealaltă faţă.

Cutie cu 1 blister PVC/Al cu 10 comprimate filmate Cutie cu 1 blister PVC/Al cu 12 comprimate filmate Cutie cu 2 blistere PVC/Al a câte 8 comprimate filmate Cutie cu 2 blistere PVC/Al a câte 10 comprimate filmate Cutie cu 2 blistere PVC/Al a câte 12 comprimate filmate Cutie cu 4 blistere PVC/Al a câte 8 comprimate filmate Cutie cu 4 blistere PVC/Al a câte 12 comprimate filmate

Cutie tip „portofel” cu 2 blistere PVC/Al a câte 6 comprimate filmate Cutie tip „portofel” cu 2 blistere PVC/Al a câte 8 comprimate filmate

Cutie cu 1 blister PVC/Al/PET securizat pentru copii cu 10 comprimate filmate Cutie cu 1 blister PVC/Al/PET securizat pentru copii cu 12 comprimate filmate Cutie cu 2 blistere PVC/Al/PET securizate pentru copii a câte 8 comprimate filmate Cutie cu 2 blistere PVC/Al/PET securizate pentru copii a câte 10 comprimate filmate Cutie cu 2 blistere PVC/Al/PET securizate pentru copii a câte 12 comprimate filmate Cutie cu 4 blistere PVC/Al/PET securizate pentru copii a câte 8 comprimate filmate Cutie cu 4 blistere PVC/Al/PET securizate pentru copii a câte 12 comprimate filmate

Cutie tip « portofel » cu 2 blistere PVC/Al/PET securizate pentru copii a câte 6 comprimate filmate Cutie tip « portofel » cu 2 blistere PVC/Al/PET securizate pentru copii a câte 8 comprimate filmate

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinător al autorizaţiei de punere pe piaţă

GLAXOSMITHKLINE CONSUMER HEALTHCARE S.R.L.

Str. Costache Negri, Nr. 1-5, Opera Center One

Etaj 6 (Zona 2), Sector 5, Bucureşti, România

Fabricanţi responsabili de eliberarea seriei de produs finit

GlaxoSmithKline Dungarvan Limited

Knockbrack, Dungarvan, Co. Waterford,

Irlanda

Omega Pharma Manufacturing GmbH&Co.KG

Benzstrasse 25, 71083 Herrenberg,

Germania

SmithKline Beecham S.A.

Ctra. De Ajalvir, Km. 2.500

Alcalá de Henares 28806 (Madrid),

Spania

EAN: 5949040100996
Cod CIM: W64146011
Numele original: PANADOL RAPID 500MG * 12CPR FILM
Ultima actualizare a paginii: 22.1.2019 07:02
În stoc furnizor În stoc furnizor