Pe lângă rutina zilnică de îngrijire a tenului, care include demachiere, curățare, hidratare și tratarea specifică a unor afecțiuni, cum ar fi acnee sau riduri, există și rutina săptămânală, prin care poți oferi tratament suplimentar tenului tău. …
Pe lângă rutina zilnică de îngrijire a tenului, care include demachiere, curățare, hidratare și tratarea specifică a unor afecțiuni, cum ar fi acnee sau riduri, există și rutina săptămânală, prin care poți oferi tratament suplimentar tenului tău. Mai specific, măștile faciale dermatocosmetice, care oferă o îngrijire aparte, foarte asemănătoare cu cea pe care o poți accesa la saloanele de înfrumusețare.
O mască facială poate trata diferite afecțiuni, cum ar fi roșeața, tendința de îngrășare a tenului, aspectul tern și uscarea excesivă. Există și măști care se lasă să acționeze pe timpul nopții, care ajută tenul să arate odihnit și hidratat la trezire. Acestea au formule extra lejere, care nu pătează fața de pernă și nu lasă senzația de piele încărcată.
Cum se utilizează o mască facială? În mod normal, dacă nu are alte specificații, o mască facială se aplică pe tenul curat cu ajutorul unei pensule sau cu degetele, în strat subțire sau generos-în funcție de textura ei, apoi se lasă să acționeze de la trei la 10-15 minute, după care se îndepărtează fie prin exfoliere, fie cu un burete sau o dischetă demachiantă îmbibată cu apă la temperatura camerei.