Masajul facial reprezintă o modalitate simplă, dar eficientă care are ca efect prelungirea tinereții tenului. Acest instrument a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri cu scopul de a ameliora durerile, dar și cu rol cosmetic, pentru o piele …
Masajul facial reprezintă o modalitate simplă, dar eficientă care are ca efect prelungirea tinereții tenului. Acest instrument a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri cu scopul de a ameliora durerile, dar și cu rol cosmetic, pentru o piele vizibil mai sănătoasă și mai frumoasă. Masajul poate fi introdus cu succes în rutina zilnică de îngrijire a pielii ajutând la o mai bună absorbție a ingredientelor în țesuturi.
Beneficiile masajului facial
Ajută la curățarea în profunzime a pielii. În afară de curățarea tenului de două ori pe zi, dimineața și seara, este indicat ca de două ori pe săptămână să îți faci un gomaj blând, apoi să își masezi fața cu un produs potrivit tipului tău de ten. Doar câteva minute sunt suficiente pentru a vedea rezultate!
Menține fermitatea tenului. Masajul facial are rolul de a stimula producția de colagen, proteina naturală care menține elasticitatea pielii și o ajută să rămână într-o formă cât mai bună pentru mult timp. Fie că folosești mâinile sau diferite dispozitive de masaj facial, precum role sau pietre, beneficiile masajul nu vor întârzia să apară pe fața ta.
Întârzie apariția ridurilor. Mușchii feței se încordează la fiecare mimică, contribuind astfel la apariția ridurilor de expresie. Masajul facial ajută la relaxarea mușchilor și la reducerea liniilor fine și a ridurilor. De asemenea, ajută pielea să își păstreze elasticitatea și aspectul neted pentru mai mult timp.
Stimulează circulația sângelui. Masajul facial ajută la îmbunătățirea circulației la nivelul țesuturilor, iar celulele primesc oxigenul și nutrienții necesari, ceea ce conduce la un aspect vizibil îmbunătățit al pielii.
Ajută la tratarea acneei. Dacă te confrunți cu acneea, trebuie să știi că primul pas în tratarea acesteia este acela de la merge la un consult de specialitate. Probabil produsele cu acid salicilic vor face parte din rutina ta zilnică, iar aplicarea acestora prin mișcări circulare va face ca rezultatele să fie mai rapide.
Minimizează pungile de sub ochi. Cearcănele și pungile de sub ochi pot apărea din diferite motive, printre care stresul, lipsa de somn sau înaintarea în vârstă. Poți începe prin a masa zona regulat, iar rezultatele nu vor întârzia să apară deoarece vei îndepărta excesul de fluid din aceasta zonă.
Cui îi este recomandat masajul facial? De regulă, masajul facial profesional este recomandat după vârsta de 25-30 de ani, iar frecvența ședințelor depinde de tipul de ten pe care îl ai. Pentru tenul gras sau cu tendință acneică este indicat să profiți de masajul facial o dată la fiecare două săptămâni, iar pentru un ten normal sau uscat este suficientă o singură ședință pe lună.