La nivelul picioarelor se află mai multe glande sudoripoare decât în orice altă zonă a corpului. Din acest motiv, cu precădere în sezonul cald, este destul de obișnuit să apară mirosul neplăcut al picioarelor. Pe lângă această problemă, pielea …
La nivelul picioarelor se află mai multe glande sudoripoare decât în orice altă zonă a corpului. Din acest motiv, cu precădere în sezonul cald, este destul de obișnuit să apară mirosul neplăcut al picioarelor. Pe lângă această problemă, pielea picioarelor este predispusă la formarea bătăturilor sau la crăpare, în special în zona călcâielor. Toate aceste lucruri pot fi evitate prin adoptarea unei igiene și a unei rutine de îngrijire corespunzătoare.
Mersul pe jos și statul prelungit în picioare cresc presiunea de la nivelul călcâielor, de aceea pielea din acele zone suferă modificări în sensul că apar zone îngroșate. Astfel apar bătăturile și calozitățile, diferența dintre acestea este că primele menționate apar în zonele învecinate articulațiilor, în timp ce cele din urmă apar mai des în zonele cu presiune crescută.
Calozitățile și bătăturile pot fi îndepărtate prin exfolierea constantă cu o piatră ponce, pe durata băii sau dușului, deoarece atunci se înmoaie straturile de keratină. Apoi trebuie aplicată o cremă emolientă, cu ingrediente hidratante precum uleiuri naturale. De asemenea, produsele special destinate îngrijirii picioarelor care conțin vitamina E, uree, extract de lavandă sau extract de arbore de ceai sunt recomandate pentru a calma și hrăni pielea după exfoliere. Un ingredient cu beneficii extraordinare pentru pielea crăpate a călcâielor sunt gălbenelele, indiferent de forma în care ajung ca produs cosmetic.
Sfaturi simple pentru a scăpa de călcâiele uscate și crăpate
Fie că vorbim despre produse care elimină mirosurile neplăcute, cosmetice pentru hidratarea pielii picioarelor sau de dispozitive medicale care tratează afecțiunile localizate la acest nivel, este important să ai o rutină bine pusă la punct pentru îngrijirea unghiilor și picioarelor.