sezonul racelilor
Și iată-l din nou! Sezonul gripei și al răcelilor este aici, după o vară lungă și însorită. Trecerea de la un sezon la altul și scăderea bruscă a temperaturilor determină apariția frecventă a răcelilor, așa că pregătește-ți din timp organismul cu o imunitate puternică. Sezonul rece aduce cu el și un mediu propice virusurilor, însă respectând un stil de viață sănătos bazat pe o alimentație corectă, sport și măsuri de igienă, putem reuși să nu răcim nici măcar o dată, de-a lungul iernii. Iar dacă răceala/gripa nu te-a ocolit și ești forțat să rămâi în pat, să ai la dispoziție o trusă de prim ajutor echipată cu șervețele nazale, medicamente imune, termometru, picături pentru nas și sirop pentru tuse.

Produse pentru imunitate

Pe lângă o alimentație bazată pe fructe și legume cu conținut ridicat de vitamina C și antioxidanți, suplimentele alimentare te pot ajuta să-ți întărești imunitatea și să fii astfel mai protejat împotriva virusurilor. Iată mai jos mai multe astfel de suplimente:

Imunitate secom
raceala vs gripa

Care este diferența dintre răceală și gripă?

– Răceală debutează lent și este însoțită de o temperatură ușor ridicată. Simptomele clasice ale răcelii includ congestie nazală, tuse și dureri în gât. Duratamedie a unei răceli este de 5 zile. – Gripă începe brusc, cu febră mare, de multe ori peste 39. Gripa este însoțită de frisoane, dureri de cap, mușchi și articulații. După câteva ore, se adaugă tuse iritanță uscată și arsuri în gât. Durata medie a gripei este de 5–15 zile.

sanovita wellness
Leros

Coldrex

" Pentru ameliorarea durerii și reducerea temperaturii produsele Coldrex conțin un analgezic bine cunoscut și eficient, Paracetamol. De asemenea, conțin un decongestionant, o substanță care desfundă nasul și sinusurile și vă ajuta să respirați mai ușor. Produsele se găsesc sub formă de comprimate sau plicuri care se dizolvă în apă."

Coldrex
Rýmička
Bolest v krku
Kašel
Prevence

Cum previi gripa și răceala?

În sezonul virozelor și al gripei, este necesar să acordăm mai mută atenție temperaturii de afară, să evităm zonele aglomerate și persoanele care prezintă simptome de răceală/gripă. Pentru a preveni îmbolnăvirea trebuie luați în calcul mai mulți factori precum: ALIMENTAȚIA – aceasta trebuie să furnizeze un aport de nutrienți, vitamina C ). Te poți ajuta și de suplimente ce conțin zinc, seleniu, vitamina C, vitamina D și beta-glucani. SOMNUL și STRESUL – este dovedit științific că lipsa somnului și perioadele prelungite de stres pot afecta funcționarea în parametri normali a sistemului imunitar. ACTIVITATEA FIZICĂ – pe lângă celelalte beneficii pe care sportul le aduce organismului, cel puțin 30 de minute de mișcare în aer liber te va ajuta să-ți întărești imunitatea pentru ca organimsul tău să nu fie fragil în fața virusurilor.

Produse igienice și de curățare

Produse antibacteriene, aparate de curățare a aerului, dar și produse igenice de curățare – le găsești pe toate în magazinul nostru online. Optează pentru achiziționarea online a acestor produse pentru pentru protecția ta și a întregii familii.

Prevence a ochrana
Dětská lékárnička

Trusa de prim ajutor pentru copii

Preparatele de betaglucan sau colostru care conțin imunoglobuline sunt potrivite pentru utilizare pe termen lung. Pe lângă preparatele pe bază de plante pentru copii, putem alege picături de echinaceea sau produse cu cătină. Probioticele ajută la repararea microflorei intestinale și, astfel, reglează imunitatea.

Bojovníci