IBALGIN SPORT CREMA TUB*50G

IBALGIN SPORT CREMA TUB*50G

Ibuprofenul are efect antiinflamator şi în zona afectată suprimă inflamaţia, reduce edemele şi atenuează durerea. Heparinoidul scade coagularea sanguină în zona inflamaţiei sau contuziei, previne formarea cheagurilor de sânge, accelerează resorbirea hematoamelor şi are acţiune antiinflamatoare.

Din păcate acest produs nu este disponibil
Retur Gratuit În 14 de zile
Armo
Trusted
Lets Encrypt
Mastercard
Visa

Îți recomandam aceste produse alternative

Vezi și în categorii similare

Fii primul care lasă un review acestui produs.

IBALGIN SPORT CREMA TUB*50G

IBALGIN SPORT conţine substanţele active ibuprofen şi heparinoid.

IBALGIN SPORT poate fi administrat adulţilor şi adolescenţilor peste 15 ani pentru tratamentul local al inflamaţiilor capsulelor articulare, tratamentul local al tendinitelor şi inflamaţiilor musculare şi tratamentul afecţiunilor reumatice.

La recomandarea medicului se poate administra şi în tratamentul afecţiunilor post-traumatice şi al consecinţelor rănirilor sportive cum ar fi edeme, contuzii, luxaţii articulare, leziuni ale părţilor dermice ale articulaţiilor.

În cazul rănirilor, dacă problemele nu se rezolvă în 3 zile sau din contră se înrăutăţesc sau dacă se produc efecte adverse, întrerupeţi tratamentul sau cereţi sfatul medicului. Nu utilizaţi produsul mai mult de două săptămâni fără consultarea medicului.

Nu utilizaţi IBALGIN SPORT:

- dacă sunteţi alergic la ibuprofen, heparinoid sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

- la pacienţii cu predispoziţie pentru crizele astmatice, urticarie sau rinită alergică în urma administrării de acid acetilsalicilic sau unele produse medicamentoase antiinflamatorii;

- dacă aveţi diateză hemoragică, diferite forme de purpură, trombopenie, hemofilie, diferite afecţiuni generale cu tendinţe de sângerare.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi IBALGIN SPORT adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului IBALGIN SPORT nu se aplică pe răni deschise care sângerează sau care sunt infectate, suprafeţe ale pielii cu leziuni, pe suprafeţe cutanate extinse, pe mucoase şi în ochi.

Se recomandă aplicarea numai pe tegumente intacte.

Apariţia oricărei reacţii adverse cutanate după aplicarea medicamentului impune întreruperea administrării acestuia.

În cazul în care medicamentul este folosit în mod intensiv în scop terapeutic de către fizio-kineto-terapeuţi, se recomandă portul de mănuşi de protecţie.

IBALGIN SPORT împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Acidul acetilsalicilic creşte efectul heparinei. Nu s-au raportat interacţiuni cu ibuprofen. Medicamentul nu se aplică concomitent cu medicamente cu utilizare locală care conţin tetraciclină şi hidrocortizon (incompatibilitate cu heparinoid).

În cazul pacienţilor aflaţi în tratament cu anticoagulante, după aplicarea cutanată a medicamentelor conţinând heparinoizi, timpul de protrombină poate fi prelungit.

Dacă luaţi alte medicamente, atât cu prescripţie medicală cât şi cele eliberate liber în farmacii, cereţi sfatul medicului privind oportunitatea utilizării concomitente a cremei IBALGIN SPORT; nu utilizaţi produsul fără consultarea medicului. Nu utilizaţi nici un alt medicament eliberat fără prescripţie medicală pentru tratamentul bolii, concomitent cu această cremă, fără să vă adresaţi medicului.

Dacă vi se prescriu alte produse medicamentoase, informaţi medicul cu privire la utilizarea cremei IBALGIN SPORT.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a utiliza acest medicament.

În timpul trimestrului I şi II de sarcină medicamentul poate fi utilizat pe o perioadă scurtă, conform indicaţiilor medicului, după evaluarea raportului beneficiu terapeutic matern-risc potenţial la făt.

În timpul ultimului trimestru de sarcină medicamentul este contraindicat din cauza reacţiilor adverse posibile asupra travaliului (hemoragii materne şi ale nou născutului).

Deoarece medicamentul se excretă în lapte, ca măsură de prudenţă, nu se recomandă administrarea de IBALGIN SPORT în cursul alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

IBALGIN SPORT nu are efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

IBALGIN SPORT conţine propilenglicol

Propilenglicolul poate provoca iritaţie cutanată.

IBALGIN SPORT conţine alcool cetostearilic

Alcoolul cetostearilic poate provoca reacţii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatită de contact).

IBALGIN SPORT conţine p-hidroxibenzoat de metil şi p-hidroxibenzoat de propil

p-hidroxibenzoatul de metil şi p-hidroxibenzoatul de propil pot provoca reacţii alergice (chiar întârziate).

Cum să utilizaţi IBALGIN SPORT

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-aspus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţii şi adolescenţii cu vârsta peste 15 ani trebuie să îşi aplice pe zona afectată un strat de cremă cu grosimea de 1 mm şi să frece uşor pentru absorbirea acestuia în piele; produsul se aplică de 2-3 ori pe zi, la intervale de 4-5 ore.

În hematoamele mari şi dureroase este posibilă acoperirea iniţială a zonei tratate cu cremă cu un bandaj strâns, de preferat peste noapte.

În durerile severe, se recomandă completarea terapiei cu administrarea sistemică de comprimate cu ibuprofen.

În bolile reumatice inflamatorii, cereţi sfatul medicului privind oportunitatea şi durata utilizării cremei IBALGIN SPORT. Dacă medicul nu stabileşte altfel, crema IBALGIN SPORT se administrează de obicei timp de 2-3 săptămâni în aceste afecţiuni.

În bolile venoase, cereţi sfatul medicului privind durata utilizării cremei IBALGIN SPORT. Dacă medicul nu stabileşte altfel, crema IBALGIN SPORT se administrează de obicei timp de 1-2săptămâni în aceste boli. Utilizarea cremei IBALGIN SPORT în bolile venoase reprezintă doar o parte dintr-o terapie complexă. Urmaţi şi celelalte proceduri terapeutice recomandate de medic (alte medicamente, terapii compresive cu bandaje sau faşe).

În cazul în care medicamentul este folosit în mod intensiv în scop terapeutic de către fizio-kineto-terapeuţi, se recomandă portul de mănuşi de protecţie.

Utilizarea la copii şi adolescenţi

IBALGIN SPORT nu este recomandat copiilor şi adolescenţilor cu vârsta sub 15 ani.

Dacă utilizaţi mai mult IBALGIN SPORT decât trebuie

Nu au fost raportate încă cazuri de supradozaj. Sunt de aşteptat reacţii adverse sistemice semnificative datorate concentraţiei de substanţe active adsorbite în caz de supradozaj.

În urma ingerării accidentale a unei cantităţi mai mari de către un copil mic, se pot produce greaţă şi vomă. Se recomandă consult medical şi tratament simptomatic.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

La pacienţii sensibili, cu reacţie alergică locală, pot să apară rar simptome de iritaţie a pielii cum ar fi erupţii cutanate tranzitorii, înroşire, prurit sau arsuri. Reacţia adversă locală dispare de obicei după întreruperea tratamentului.

Există posibilitatea unor reacţii alergice sistemice. Rareori se pot produce reacţii de tip anafilactic.

Pot să apară şi reacţii adverse digestive şi renale dar acestea depind de durata tratamentului, de mărimea leziunii, de cantitatea de cremă administrată, de integritatea tegumentelor şi de modul de administrare sub bandaj oclusiv.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Cum se păstrează IBALGIN SPORT

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25ºC în ambalajul original.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine IBALGIN SPORT

- Substanţele active sunt: ibuprofen şi heparinoid. 100 g cremă Ibalgin Sport conţin ibuprofen 5 g şi heparinoid 0,2 g;

-Celelalte componente sunt: trigliceride cu lanţ mediu, stearil eter de macrogol, stearomacrogol 1050, hidroxietilceluloză, acid stearic, alcool cetostearilic, p-hidroxibenzoatde metil, p-hidroxibenzoat de propil, propilenglicol, apă purificată.

Cum arată IBALGIN SPORT şi conţinutul ambalajului

Cutie cu un tub din aluminiu, cu capac înfiletabil alb, cu dispozitiv de străpungere, a 30 g cremă. Cutie cu un tub din aluminiu, cu capac înfiletabil alb, cu dispozitiv de străpungere, a 50 g cremă.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj sa fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

SANOFI ROMÂNIA S.R.L.

Str. Gara Herăstrău, nr. 4, Clădirea B, Etajele 8-9

Sector 2, București, România

Fabricantul

ZENTIVA, k.s.

10237 Praga 10 Dolní Měcholupy, Republica Cehă

Pentru orice informaţii referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactaţi deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă:

Sanofi România S.R.L.

Tel: + 40 21 317 31 36

EAN: 8594739291607
Numele original: IBALGIN SPORT CREMA TUB*50G
Ultima actualizare a paginii: 13.3.2020 06:08
În stoc furnizor În stoc furnizor
EAN: 8594739291607
Numele original: IBALGIN SPORT CREMA TUB*50G
Ultima actualizare a paginii: 13.3.2020 06:08
În stoc furnizor În stoc furnizor