Periuţa de dinţi nu va elimina orice murdărie dintre dinţi, deoarece nu pătrunde în locurile greu accesibile. Din acest motiv, aţa dentară nu ar trebui să lipsească din ritualul de curăţare a dinţilor, deorece te ajută să înlături resturile …
Periuţa de dinţi nu va elimina orice murdărie dintre dinţi, deoarece nu pătrunde în locurile greu accesibile. Din acest motiv, aţa dentară nu ar trebui să lipsească din ritualul de curăţare a dinţilor, deorece te ajută să înlături resturile alimentare dintre dinţi şi să elimini placa. Aceasta reușește să ajungă în cele mai mici spații dintre dinți și te protejează împotriva formării cariilor dentare.
Există mai multe sortimente de ață dentară, adaptate atât la anatomia danturii fiecărei persoane în parte, cât și la preferințele personale. Modul de utilizare este unul facil și ușor de intuit, astfel încât beneficiile numeroase nu vor întârzia să apară, iar motivul pentru a nu introduce ața dentară în ritualul tău de îngrijire orală nu există.
Ce fel de ață dentară să alegi?
Ață standard. Aceasta este confecționată din mătase, cu un strat foarte ușor de ceară și de grosime medie. Este potrivită pentru majoritatea persoanelor și este cel mai simplu de găsit în farmacii sau supermarket.
Ață cerată subțire. Este indicată pentru gingiile sensibile și pentru spațiile interdentare înguste. Trebuie să ai o atenție sporită și să nu forțezi aceste spații sau să le blochezi, deoarece riști să faci mai mult rău decât bine.
Ață cu efect de albire. Este folosită pentru a albi suprafețele pe care trece, însă efectele nu sunt întotdeauna norabile.
Ață fluorată. Pe lângă beneficiile pe care le are orice alt tip de ață dentară, aceasta ajută la întărirea smalțului.
Ață cu diferite arome. Poate fi oricare dintre tipurile menționate mai sus și are un plus pentru că aduce prospețime prin arome diverse.
Inițial ai putea avea sângerări în timpul folosirii aței dentare, dar acest lucru ar trebui să dispară în câteva zile. Dacă acest fenomen persistă, este posibil să suferi de o afecțiune gingivală și este necesar să discuți cu dentistul tău. În ceea ce privește frecvența folosirii, specialiștii recomandă introducerea aței dentare începând cu vârsta de 12 ani și poate fi folosită înainte de periaj o dată pe zi.