Argilă Albastră de Râciu, Romcos, 5 plicuri X 100 g

Argilă Albastră de Râciu, Romcos, 5 plicuri X 100 g

Argila Albastră este recomandată în tratarea următoarelor afecțiuni: cancer, leucemie, hemoroizi, dermatoze, psoriazis, eczeme, ficat, ciroză, hepatită, steatoză, icter, gastroduodenită și ulcer gastroduodenal, gingivite, afte bucale, paradontoze, candidoză bucală, dureri de dinți, infecții urinare, litiază renală, conjunctivită, cataractă, blefarită, paralizii, nevroze, ticuri, coree, convulsii, spasme, epilepsie, spondiloză lombară, cervicală și dureri articulare, ulcer, vaginite, colițe, rectite, parazitoze intestinale, pancreas, pancreatită, vezica biliară și colici hepatici. Argila Albastră este deasemenea indicat a se utiliza în cură internă de scurtă durata 1-2 luni, în remineralizari, detoxifieri și întreținerea tonusului muscular, în reglarea tranzitului intestinal și refacerea PH-ului acidului gastric. Favorizează eliminarea viermilor intestinali, reface flora bacteriană afectată de antibiotice, de asemenea conținutul de potasiu și magneziu având efecte benefice în reglarea tensiunii arteriale. Consumul periodic de apă argiloasă preparată cu ajutorul Pulberei de Argila Albastră normalizează tensiunea sangvină reducând astfel riscul producerii unui atac cardio-vascular.

1985 Lei
Credite oferite: 1.99 credite
Retur Gratuit În 30 de zile
Armo
Trusted
Lets Encrypt
Mastercard
Visa
Fii primul care lasă un review acestui produs.

Argilă Albastră de Râciu, Romcos, 5 plicuri X 100 g

Compoziție Argilă Albastră:

Rezultatele analizelor conținutului mineralogic efectuate la Institutul de Cercetări sii Proiectări Miniere MINESA din Cluj Napoca au evidențiat conținutul bogat în silicati și oxizi:

SO2 2.06 %, SiO2 49.44 %, Al2O3 17.11 %, Fe2O3 5.80 %, CaO 6.72 %, MgO 3.00 %, K2O 2.50%, Na2O 0.70%, TiO2 0.90%,

minerale și oligoelemente: calciu, magneziu, potasiu, fier, siliciu, sulf, cobalt, sodiu, clor, aluminiu, mangan, cupru, iod, seleniu, crom, molibden, fosfor, germaniu, zinc, argint, brom, vanadiu, rubidiu, bor,

iar cele realizate de către Centrul de Sănătate Publică Mureș au confirmat că utilizarea argilei este benefică organismului uman.

Acțiune Argilă Albastră:

Argilă albastră poate fi folosită cu următoarele efecte:

- antiseptice, antibacteriologice, antimicotice și antiinflamatorii;

- are o putere deosebită în detoxifierea corpului de metalele grele, radicalilor și compusilor complecși nedisociabili, poate neutraliza deasemenea substanțele toxice ingerate;

- scade nivelul de aciditate instaurând ph-ul neutru sau alcalin;

- mărește imunitatea sistemică și de țesut;

- prezintă deosebite calități cosmetice, etc.

CURĂ INTERNĂ CU Argilă Albastră:

Înainte de a începe cură internă persoană trebuie să se asigure că nu este constipată, în caz contrar argilă neputând elimina toxinele din corp în procesul ei de detoxifiere. Pentru rezolvarea constipației se cere sfatul medicului și se recomandă a se bea mai multă apă și a se introduce în dietă alimente bogate în fibre și lichide .

La un pahar de apă plata necarbogazoasa sau apă de izvor se adaugă o linguriță de argilă albastră pudra sau granule lăsându-se de seară până dimineață sau minim o jumătate de ora înainte de a fi consumată. Înainte de a fi băută, se agită din nou suspensia argiloasă cu o linguriță de lemn, porțelan sau bagheta de sticlă (a nu se folosi metal!) pentru a se obține așa numitul lapte de argilă. Persoanele predispuse spre constipație vor mai adaugă suplimentar apă la suspensia de argilă. Copiii sau adulții ce nu doresc să bea suspensia integrală, pot consumă doar apă de pe argilă, dar cu o mai mică eficientă. După consumarea argilei este indicat un repaus de minim o jumătate de ora în poziție orizontală spre a optimiza absortia. În cazul persoanelor cu probleme digestive este preferabil un timp mai îndelungat de repaus. Nu se va servi micul dejun mai devreme de 1 ora de la ingerarea suspensiei argiloase . Micul dejun trebuie să conțînă alimente ușor digerabile. Anu se consumă lapte și derivate ale acestuia!

Atenție: consumul alimentelor proteice concentrate fiind mai greu de digerat pot fi consumate după o perioada de minim 4 ore de la băutul suspensiei de argilă. Persoanele ce își încep activitatea dis-de-dimineață și nu își pot permite repausul după ingerarea suspensiei argiloase, o pot bea în timpul nopții (spre dimineață) după care își pot continuă somnul până la ora de trezire, când își vor servi micul dejun. În cazul urmării unui tratament alopat, medicamentele vor fi administrate la distanță de minim 2 ore înainte sau după consumarea suspensiei argiloase.

Durata curei interne va fi de 21 de zile cu 7 zile repaus (la femei, repausul se recomandă a fi în timpul menstruației), după care curele se reiau. Se recomandă măcar o cură pe an, pentru detoxifiere!

CURĂ EXTERNĂ CU Argilă Albastră:

Se face prin cataplasme/împachetări, băi de argilă și măști cosmetice. Pentru cataplasme se folosește pastă de argilă preparată în acest mod de prezentare de SC ROMCOS IMPEX SRLsau se poate obține de dvs. prin amestecul argilei albastre cu apă plata necarbogazoasa sau de izvor până obținem consistentă unei smantani. Cataplasmă se poate aplică rece sau călduță, direct pe piele sau prin intermediul unui tifon peste care, pentru a nu se usca, se va aplică un material umed de bumbac , în, etc. și unul impermeabil deasupra (celofan pt uz alimentar), fixate pe locul afectat. În cazul în care cataplasmă se usucă repede, această se va umezi de câteva ori, sau se va schimbă cu una nouă, întrucât argilă perfuzeaza țesuturile prin osmoză. Durata aplicării variază în funcție de afecțiune. La apariția celui mai mic disconfort se va îndepărta cataplasmă și se va spală locul tratat cu apă călduță. Se poate aplică mai târziu o altă proaspătă. Nu se folosește aceeași cataplasmă de două ori.

Se recomandă a nu se aplică cataplasmele mai devreme de 2 ore după masă. În timpul menstruației nu se folosesc cataplasme sau băile de argilă. Pentru orice afecțiune a dvs. va recomandăm a cere sfatul argiloterapeutului, medicului de familie sau medicului specialist , înainte de a folosi cură cu argilă .

Baia cu argilă se face astfel: se amestecă 1-2 kg argilă pulbere cu puțînă apă cât să o acopere, omogenizandu-se, și se lasă o ora înainte de a completă volumul dorit cu apă caldă. Va recomandăm a supraveghea copiii cât timp aveți apă în cadă pentru a evita orice pericol. Durata băii este în funcție de confortul persoanei (minim 40 min. - maxim 1 A½ ore ). Intervalul de timp depinde deasemenea și de temperatura apei. O baie fierbinte cere un timp mai scurt.Temperatura apei trebuie menținută în funcție de confortul persoanei! În acest timp, se va bea apă pentru a evita o deshidratare ce poate cauza amețeli sau palpitații. După efectuarea băii se va evacua apă cu argilă și se va limpezi corpul cu apă caldă. Se recomandă repaus în pat cel puțîn o ora după efectuarea băii, acoperit cu o pătură, timp în care este indicat a se mai consumă apă. Aceste băi nu sunt recomandate în timpul menstruației și nici femeilor însărcinate. Consultați argiloterapeutul, medicul de familie sau medicul specialist înainte de efectuarea băilor.

Măștile cosmetice se realizează cu ajutorul pastei cosmetice cumpărate că atare sau după metodă menționată mai sus pentru prepararea cataplasmei. Poate fi utilizată pentru toate tipurile de ten că atare sau în diverse combinății. Masca va fi menținută 15-20 minute într-o stare umedă după care se va îndepărta prin spălare cu ceai de mușețel (infuzie). Pentru a-i menține umiditatea se poate folosi pulverizatorul cu apă, sau se pot aplică deasupra măștii cosmetice bucățele de material impermeabil pentru a nu se evaporă apă din componentă pastei de argilă . Nu se acoperă căile respiratorii, nasul și gură.

INDICAȚII Argilă Albastră:

Pentru toate afecțiunile de mai jos se recomandă a se citi mențiunile de mai sus ale curei interne și celei externe.

- Ale ochilor, pleoapelor (ochi înlăcrimați, conjuctivite, blefarite, cataracte): se prepară apă argiloasă din 100 grame argilă albastră la un litru de apă plata cu care se tamponează ușor și se pun de 3 ori pe zi comprese pe pleoapă închisă a ochiului bolnav. Se recomandă și cură internă menționată mai sus.

- Nasului, meatusurilor nazale, sinusurilor (sinuzite frontale, maxilare, etmoidale, epistaxis, anoxii, etc): se inspiră apă argiloasă călduță, alternativ, pe câte o nara astupandu-se cealaltă nara cu degetul. Se recomandă cură internă menționată mai sus cât și cataplasme pe nas, frunte și în zonele afectate.

- Gurii (gingivite, afte bucale, paradontoze, periodontite, dureri de dinți): se va bea un pahar de apă argiloasă cu cel puțîn 30 minute înainte de mese, sau se vor topi lent în gură 2-3 granule argilă albastră (că sugerea unei bomboane). După mesele principale se vor face clatiri/gargară cu apă argiloasă, la început cu apă de pe argilă (primele 3zile) apoi cu lapte de argilă. Pentru persoanele care nu pot face gargară se poate folosi un tampon cu argilă care se va aplică timp de 30 minute de 3-4 ori pe zi pe gingia dintelui bolnav. Vor dispărea atât durerea cât și inflamatia. Cură cu argilă durează 21 zile, după care urmează o săptămâna de repaus. Ale stomacului și duodenului (gastrite, ulcere, bulburi spastice, gastroduodenite, ulcere gastroduodenale, hematemeze)

Cură externă: aplicarea de cataplasme pe scobitura epigastrică (partea superioară a abdomenului, zona plexului solar) - între mese.

Cura internă: constă în consumarea unui pahar cu apă argiloasă cu minim o jumătate de ora înaintea meselor principale. Durata curei interne este de 21 zile, chiar dacă rezultatele par să apară mai devreme, după care 7 zile se va consumă apă limpede de pe argilă. Regimul alimentar este cel recomandat de medicul specialist.

- Ficat, vezica biliară (ictere, hepatite, ciroze, colecistite, calculi biliari, șamd):

Cura internă constă în consumul unui pahar de apă argiloasă cu minim 30 minute înaintea meselor principale. Dietă este cea specifică patologiilor și recomandată de medicul specialist.

Cură externă se face prin aplicarea de cataplasme subțiri, reci, pe zonele afectate ce vor fi menținute 2 ore (dacă apare senzația de frig, stare de disconfort sau dureri difuze, durata se va reduce sau se vor face cataplasme călduțe). Dacă sunt bine suportate, cataplasmele se pot pune în straturi mai groase (cca. 2cm). Cură durează 21 de zile cu repaus 7 zile. În funcție de stadiul bolii sunt necesare 3-7 cicluri.

- Parazitoze intestinale, colițe, melanee, vaginite, colpite, rectite, afecțiuni ale prostatei (inflamații, adenoame). Se prepară apă argiloasă, cca. 100 grame argilă albastră la litrul de apă, cu care se efectuează spălături vaginale și clisme la temperatura corpului, sau, în vaginite, colpite și rectite aplicății locale de pastă de argilă. Citiți mențiunile de la prezentarea curei externe / interne .

- Infecții urinare, litiaze renale, nefrite. În acest caz argiloterapia va seconda tratamentul alopat, proprietățile argilei albastre (bactericid și antitoxic) au acțiune de spălare mecanică, dizolvă concretiunile de nisip, decongestionaza mucoasa, crește peristaltismul pieloureteral, dezinfectează și alcalinizeaza urină. Cură internă: un pahar de apă argiloasă tulbure administrat înaintea meselor principale, timp de 21 de zile cu 7 zile repaus. Cură externă: băi locale călduțe cu apă argiloasă de 25-30 minute. Argiloterapia constă în aplicarea în zona anal-perineala de cataplasme de argilă de 1-2 ori pe zi (cu o durata de până la 2 ore), precum și introducerea seară a 10-20ml pastă de argilă călduță în rect, care este menținută până dimineață. Se asociază și cură internă prezentată mai sus.

- Dureri articulare (Cervicale: Stenoza spinală cervicală, spondiloză/spondilită cervicală, poliartrita reumatoidă, hernia de disc, leziuni ligamentare (entorse), spasme musculare cervicale, torticolis, post-traumatice. Lombare (lombalgii): locale; iradiate la coloana, picioare sau feșe; dureri radiculare; spasme musculare. Dureri sclerotomale, radiculopatii, discopatii, stenoze, etc.), ateroscleroza, guță. Se va face detoxifierea organismului aplicând cură internă clasică pentru 21 zile.

Cură externă va fi mixtă: băi cu apă argiloasă preparată din 1 kg de argilă care se dizolvă în apă la o temperatura de 37-38 grade Celsius în cadă de baie, 10-15 ședințe de cel puțîn 20-25 minute fiecare și împachetări (cataplasme) cu argilă pe zonele inflamate sau dureroase. Se recomandă o dietă de lungă durata bogată în crudități, corectarea posturilor corporale viciate, băi de soare, gimnastică ușoară, masaje terapeutice și proceduri kinetoterapice, evitarea frigului, umezelii, surmenajului, efortului intelectual intens, nervozității.

- Plăgi (infectate și cangrenoase), furunculi, herpes, psoriazis, eczeme, acneea vulgară, rozaceea, pielea uscată, pruritul, infecții micotice dermatofite, dermatite, dermatoze, cuperoze. Aplicarea zilnică a cca. 4-6 cataplasme călduțe pe zona infectată, menținute minim o ora, care pot fi reînnoite la intervale mai scurte în cazul senzației de căldură insuportabilă. În cazul cangrenelor, la începutul curei, se constată o aparență extindere a zonei afectate. Nu va speriați, înseamnă că procesul de drenaj - de eliminare a puroiului, a început! Argiloterapia înregistrează rezultate apreciate împotriva cancerului de esofag, stomac, colon, ficat, rinichi, vezica urinară și nu numai. Borul din argilă previne tumorile și chisturile.

Cură internă trebuie respectată cu strictețe. Astfel se vor consumă câte 3 pahare de apă argiloasă tulbure (suspensie) zilnic, înainte cu 30 de minute de mesele principale. Între mese se va consumă minim 0,5 l apă limpede de pe argilă pe o durata de 2-3 luni până la câțiva ani (în leucemie cură internă este recomandată a fi completată cu suc natural de aloe).

Cură externă constă în cataplasme cu o durata de 1-2 ore pe coloana vertebrală a bolnavului (întins pe burtă), acoperit apoi cu tifon sau cu o folie subțire de plastic (celofan). Pentru tumori/noduli se vor aplică cataplasme reci, cu durata 1-2 ore, pe zonele afectate. Băile de argilă se vor face cu apă călduță timp de 20-25 min., în funcție de evoluția bolii. Este bine că apă limpede de pe argilă să se consume toată viață. Se recomandă asocierea altor terapii alternative: Reiki, homeopatie, magnetorezonanta, etc.

- Reglarea tensiunii arteriale: Argilă albastră de Raciu realizează o funcție deosebit de importantă în reglarea tensiunii arteriale. Conținutul mineralogic bogat în magneziu (cca. 3%), fier (oxizi 5.8%), potasiu (2.5%) și calciu (oxid 6.7%), face din argilă un ajutor nesperat pentru organismul uman aflat în suferință. Magneziul relaxează sistemul nervos și activitatea musculară, reglând transmiterea impulsurilor dea lungul nervilor periferici. Deasemeni, este esențial în metabolismul calciului, prin activarea alcalinfosfatazei. Menține echilibrul electrolitic și fluidic. Susține și promovează sănătatea sistemului cardiovascular și previne atacurile cardiace. Calciul, supranumit și primul instigator al activității vitale, este esențial în sistemul excitoconductor al inimii (NSĂ- nodul sinoatrial- pacemakerul activ al inimii, NAV- nodul atrioventricular și sistemul fascicolul His- rețeaua Purkinje- pacemakerii latenți) și a activității musculaturii cardiace, mărește viteză tuturor proceselor de vindecare, controlează mecanismul de conducere în țesutul nervos asigurând o viteză minimă necesară. Sodiul și potasiul intervin în depolarizare, șamd. În cazurile de hipo/hipertensiune cură internă durează 21 zile cu repaus 7 zile, care se reia ciclic. Nu se cunoaște mecanismul exact prin care tratamentul cu argilă aduce valorile tensiunii la normal și le stabilizează. Cert este că la persoanele cu tensiune arterială, care fac cure repetate cu argilă, nevoia de medicamente scade cu 30-50%.

- Drenare. Detoxifiere. Remineralizare: Problemele morfofunctionale ale oaselor, articulațiilor, mușchilor, organelor interne, glandelor se pot eradica printr-o cură cu argilă albastră prin aportul prețios a unor cumuli de efecte (energetice, metabolice, electrolitice și chimio-fizice).

REACȚII SECUNDARE ȘI PRECAUȚII:

Produs verificat de Centrul de Sănătate Publică Mureș ,avizat de Ministerul Sănătății și notificat de către Institutul Național de Cercetarea€“Dezvoltare pentru Bioresurse

Alimentare - argilă este aprobată că supliment alimentar fără efecte adverse înregistrate. Dacă totuși, pe durata curei apar eventuale reacții neplăcute, consultați imediat medicul dvs. și argiloterapeutul!

Cură internă cu argilă poate fi realizată complementar (în paralel) cu tratamentul medicamentos, dar NU îl înlocuiește!

În cazuri rare la începutul curei, unele persoane pot prezența o creștere a cantității de urină, constipatii sau o ușoară stare de oboseală și nervozitate, situație care dispare în 3-4 zile. Tratamentul cu argilă este contraindicat femeilor în perioada ciclului menstrual, precum și gravidelor în ultimele luni de sarcina. În cazul asocierii cu un tratament medicamentos se acordă un interval de 2 ore între acesta și suspensia de argilă. Pe întreagă durata a curei interne nu se va consumă lapte sau produse derivate ale acestuia!

Pe parcursul curei cu argilă se va ține un regim alimentar cât mai vegetarian (indicat de medicul curant, nutriționist și argiloterapeut) din care se elimina carnea, grăsimile, cafeaua solubilă, băuturile alcoolice, băuturile acidulate, băuturile răcoritoare cu coloranți sintetici, condimentele țări sau iuți, alți alergeni, etc. Se vor consumă: legume, fructe și zarzavaturi proaspete, sucuri naturale de legume și fructe (în special din citrice). Dacă condiția de sănătate obligă totuși la consumul de carne (ex.: casexie, colon iritabil, etc.) atunci se poate consumă carne albă de pui și peste.

IMPORTANT!

Pentru utilizarea și manipularea argilei se recomandă folosirea vaselor și ustensilelor din sticlă, porțelan, ceramică, lemn, sau plastic farmaceutic.

Apă cu care se va combină argilă albastră poate fi plata sau minerală naturală necarbonatata (de izvor)!

Argilă se păstrează la loc uscat și nu trebuie expusă timp îndelungat radiațiilor de câmp electromagnetic!

EAN: 5949036200020
Brand: Romcos
Numele original: ARGILA ALBASTRA DE RACIU PLICURI 5x100gr ROMCOS
În stoc furnizor În stoc furnizor

Îți recomandam aceste produse alternative

Informații suplimentare

EAN: 5949036200020
Brand: Romcos
Numele original: ARGILA ALBASTRA DE RACIU PLICURI 5x100gr ROMCOS
În stoc furnizor În stoc furnizor