Alopexy 20mg/ml, solutie cutanata 2%

Alopexy 20mg/ml, solutie cutanata 2%

Alopexy solutie cutanata se recomanda in cazul caderii moderate a parului la adulti, barbati sau femei, favorizand cresterea parului.

Estimare livrare, vineri 20. 5. op╚Ťiuni de livrare 5+ buc ├«n stoc
66.86 Lei
Nr. maxim de produse dintr-o comand─â este 99 buc─â╚Ťi. Dac─â vrei s─â cumperi mai multe, te rug─âm s─â ne scrii pe contact@pilulka.ro.
Ai în coș 0 stoc pentru 0 Lei
Credite oferite: 6.69 credite
Retur Gratuit În 14 de zile
Armo
Trusted
Lets Encrypt
Mastercard
Visa
5.00
Clientul recomand─â 100 % dintre clien╚Ťi recomand─â
5
4
3
2
1
Clientul recomand─â 100 % dintre clien╚Ťi recomand─â
5.00
Clientul recomand─â 100 % dintre clien╚Ťi recomand─â
5
4
3
2
1
Clientul recomand─â 100 % dintre clien╚Ťi recomand─â

Ce este ALOPEXY 20 mg/ml ┼či pentru ce se utilizeaz─â

Acest medicament se prezint─â sub forma unei solu┼úii pentru aplicare cutanat─â. Este indicat ├«n cazul c─âderii moderate a p─ârului (alopecie androgenic─â) la adul┼úi, b─ârba┼úi sau femei. Favorizeaz─â cre┼čterea p─ârului ┼či stabilizeaz─â fenomenul de c─âdere a p─ârului.

Indica╚Ťii terapeutice

Alopexy solu╚Ťie cutanat─â este indicat ├«n cazul c─âderii moderate a p─ârului (alopecie androgenic─â) la adul┼úi, b─ârba┼úi sau femei. Favorizeaz─â cre┼čterea p─ârului ┼či stabilizeaz─â fenomenul de c─âdere a p─ârului.

Contraindica╚Ťii

Este contraindicat─â utilizarea Alopexy solu╚Ťie cutanat─â ├«n situa╚Ťia ├«n care sunte╚Ťi hipersensibil la substan╚Ťa activ─â pe care o con╚Ťine medicamentul - este vorba despre minoxidil - sau la orice component─â a acestui medicament.

Aten┼úion─âri ┼či precau┼úii

Înainte să utilizaţi ALOPEXY 20 mg/ml, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

În cazul bolilor cardiace, chiar dacă acestea sunt mai vechi, trebuie să vă adresaţi medicului înainte de prima utilizare.

Nu aplicaţi minoxidil:

ÔłÖ Dac─â nu ave╚Ťi antecedente familiale de c─âdere a p─ârului, c─âderea p─ârului este subit─â ╚Öi/sau neuniform─â, c─âderea p─ârului este un efect al na╚Öterii sau cauzele c─âderii p─ârului sunt necunoscute. ├Än aceste cazuri, consulta╚Ťi medicul ├«nainte de a folosi acest medicament deoarece s-ar putea ca tratamentul s─â nu fie eficient ├«n aceste tipuri de c─âdere a p─ârului.

ÔłÖ Pe orice alt─â parte a corpului

ÔłÖ Dac─â scalpul este ro╚Öu, inflamat, infectat, iritat sau dureros, dac─â prezint─â o ro┼čea┼ú─â sau o inflama┼úie persistent─â sau este sensibil la atingere. Medicamentul trebuie aplicat doar pe un scalp s─ân─âtos.

ÔłÖ Nu aplica╚Ťi acest medicament ├«n acela╚Öi timp cu alte medicamente dermatologice pentru scalp.

Trebuie s─â ├«ntrerupe┼úi tratamentul imediat ╚Öi s─â consulta╚Ťi un medic:

ÔłÖ dac─â ave╚Ťi tensiunea mic─â, durere ├«n piept, ritm cardiac accelerat;

ÔłÖ ├«n caz de le╚Öin sau ame╚Ťeal─â;

ÔłÖ ├«n caz de cre╚Ötere ├«n greutate neexplicat─â, m├óini sau picioare umflate (edem);

ÔłÖ ├«n caz de persisten╚Ť─â a ro┼če┼úii sau a irita╚Ťiei scalpului.

Este important s─â se respecte dozele ┼či modul de administrare recomandate: nu cre┼čte┼úi doza ┼či nici frecven┼úa aplica┼úiilor.

Nerespectarea dozei ┼či/sau a metodei de administrare recomandate poate conduce la cre┼čterea cantit─â┼úii de minoxidil care ajunge ├«n circula┼úia sanguin─â ┼či poate determina apari┼úia reac┼úiilor adverse descrise mai sus. ├Än cazul apari┼úiei oric─âror simptome descrise mai sus: opri┼úi tratamentul ┼či adresa┼úi-v─âmedicului dumneavoastr─â.

Precauţii pentru utilizare:

ÔłÖ ├Än cazul contactului accidental cu ochii, cu o plag─â, cu o mucoas─â, solu┼úia cutanat─â (con┼úin├ónd alcool etilic) poate determina o senza┼úie de arsur─â sau de irita┼úie; se recomand─â cl─âtirea cu ap─â rece din abunden┼ú─â.

ÔłÖ A nu se expune la soare pielea capului dup─â tratament; este necesar─â o m─âsur─â de protec┼úie (de exemplu p─âl─ârie, ┼čapc─â).

ÔłÖ A nu se ├«nghi┼úi. Ingestia accidental─â poate determina reac┼úii adverse datorate ac┼úiunii la nivel cardiovascular a minoxidilului. SE RECOMAND─é CONSULT MEDICAL DE URGEN┼ó─é.

ÔłÖ A nu se inhala.

ALOPEXY 20 mg/ml împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Nu aplica╚Ťi acest medicament ├«n acela╚Öi timp cu alte produse dermatologice precum tretinoin, antralin sau betametazon─â dipropionat deoarece aceste produse pot s─â modifice cantitatea de minoxidil care ajunge ├«n fluxul sanguin.

Sarcina, al─âptarea ┼či fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi- vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Sarcina:

Minoxidilul nu este recomandat în timpul sarcinii.

Al─âptarea:

Utilizarea minoxidilului nu este recomandată în timpul alăptării.

ALOPEXY 20 mg/ml con┼úine propilenglicol ╚Öi poate cauza irita╚Ťia pielii.

Cum să utilizaţi ALOPEXY 20 mg/ml

A nu se utiliza decât de către persoane adulte.

Utiliza┼úi ├«ntotdeauna acest medicament exact a┼ča cum este descris ├«n acest prospect sau cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discuta┼úi cu medicul dumneavoastr─â sau cu farmacistul dac─â nu sunte┼úi sigur.

Doza

Doza uzuală este de o aplicaţie de două ori pe zi, o doză de un ml soluţie cutanată la nivelul pielii capului, luând ca punct de plecare centrul zonei care trebuie tratată.

Doza zilnic─â nu trebuie s─â dep─â┼čeasc─â 2 ml solu┼úie cutanat─â, indiferent care este m─ârimea zonei de tratat. ├Äntinde┼úi solu┼úia cutanat─â cu v├órful degetelor, pentru a acoperi ├«ntreaga zon─â de tratat.

├Änainte de aplicarea solu┼úiei cutanate, sp─âla┼úi-v─â pe m├óini cu aten┼úie. Aplica┼úi solu┼úia cutanat─â pe p─ârul ┼či pe pielea capului perfect uscate.

Mod de aplicare:

În funcţie de sistemul de aplicare utilizat: pipetă gradată sau spray.

Pipet─â gradat─â

Pipeta vă permite să extrageţi cu precizie un ml soluţie cutanată care va fi repartizată pe toată suprafaţa de tratat.

Spray prev─âzut cu aplicator

Acest aparat este potrivit pentru aplicare pe zone mici sau sub p─âr.

1. Fixa┼úi aplicatorul pe pomp─â: ┼úine┼úi ferm corpul pompei, ap─âs├ónd ├«n acela┼či timp partea superioar─â a aplicatorului.

2. De┼čuruba┼úi ┼či scoate┼úi capacul flaconului: inelul alb de siguran┼ú─â trebuie s─â r─âm├ón─â pe flacon.

3. Introduce┼úi dispozitivul de pulverizare ata┼čat de aplicator ├«n flacon ┼či ├«n┼čuruba┼úi-l ferm.

4. Amorsaţi pompa: sistemul de aplicare este apoi gata de utilizare.

5. Pentru aplicare: orienta┼úi sprayul c─âtre mijlocul zonei care urmeaz─â s─â fie tratat─â sau sub p─âr, ap─âsa┼úi o dat─â ┼či distribui┼úi produsul cu v├órfurile degetelor.

Repetaţi operaţiunea de 6 ori pentru a aplica o cantitate de 1 ml.

Se aplic─â un ml solu┼úie cutanat─â diminea┼úa ┼či un ml solu┼úie cutanat─â seara.

Debutul ┼či intensitatea r─âspunsului la tratament variaz─â ├«n func┼úie de fiecare pacient.

Rezultatul nu este imediat: oprirea c─âderii p─ârului ┼či/sau cre┼čterea acestuia nu apare dec├ót dup─â o perioad─â de timp de la ├«nceputul tratamentului (aproximativ 3 sau 4 luni).

Nu cre┼čte┼úi doza ┼či nici frecven┼úa aplica┼úiilor.

Nu aplica┼úi minoxidil pe pielea s─ân─âtoas─â a capului. Evita┼úi aplicarea ├«n caz de irita┼úii, ro┼čea┼ú─â persistent─â, inflama┼úie, senza┼úie dureroas─â la nivelul pielii capului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Adresa┼úi-v─â imediat unui medic dac─â observa┼úi oricare dintre urm─âtoarele simptome – este posibil s─â ave┼úi nevoie de tratament medical de urgen┼ú─â:

- Umflarea fe┼úei, buzelor sau g├ótului care determin─â dificult─â┼úi de ├«nghi┼úire sau respira┼úie. Acesta ar putea fi un semn de reac┼úie alergic─â sever─â (frecven┼úa nu este cunoscut─â ┼či nu poate fi estimat─â din datele disponibile).

Cele mai frecvente reac╚Ťii adverse observate constau ├«n reac╚Ťii cutanate minore.

O aplicare cutanat─â frecvent─â poate cauza irita╚Ťie ╚Öi piele uscat─â din cauza prezen╚Ťei etanolului.

Foarte frecvente: pot afecta peste 1 din 10 persoane:

Dureri de cap

Frecvente: pot afecta până la 1 din 100 de persoane:

Reac╚Ťii locale ale pielii la locul aplic─ârii, precum iritare cu exfoliere (eliminarea celulelor moarte ale pielii), m├ónc─ârime, ro╚Öea╚Ť─â a pielii, dermatit─â, usc─âciune a pielii, reac╚Ťie alergic─â a pielii ca urmare a prezen╚Ťei propilenglicolului, tulburare inflamatorie a pielii, erup╚Ťie acneiform─â, hipertricoz─â (cre╚Ötere anormal─â a p─ârului) la distan┼ú─â de locul de aplicare, durere musculoscheletal─â, edem periferic (infiltrare a fluidului ├«n ╚Ťesuturi), dureri de cap, dificult─â╚Ťi ├«n respira┼úie ╚Öi depresie.

Necunoscute: frecven╚Ťa nu poate fi estimat─â din datele disponibile

Infec╚Ťii ale urechilor, otit─â extern─â, rinit─â, hipersensibilitate, nevrit─â, furnic─âturi, sim╚Ť alterat al gustului, senza╚Ťie de arsur─â a pielii, tulbur─âri de vedere, irita╚Ťie a ochilor, ame╚Ťeal─â, sc─âderea tensiunii arteriale, accelerarea pulsului, palpita╚Ťii, durere ├«n piept, edem facial (infiltrare a fluidului ├«n ┼úesuturi), eritem, erup┼úie, c─âderea p─ârului, acoperire neuniform─â a p─ârului, modific─âri ├«n culoarea p─ârului, modific─âri ├«n textura p─ârului, hepatit─â ╚Öi astenie.

├Än oricare dintre aceste cazuri este necesar─â ├«ntreruperea tratamentului ┼či anun┼úarea medicului.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Raportarea reacţiilor adverse

Dac─â manifesta┼úi orice reac┼úii adverse, adresa┼úi-v─â medicului dumneavoastr─â sau farmacistului. Acestea includ orice reac┼úii adverse nemen┼úionate ├«n acest prospect. De asemenea, pute┼úi raporta reac┼úiile adverse direct prin intermediul sistemului na┼úional de raportare, ale c─ârui detalii sunt publicate pe web-site-ulAgen┼úiei Na┼úionale a Medicamentului ┼či a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raport├ónd reac┼úiile adverse, pute┼úi contribui la furnizarea de informa┼úii suplimentare privind siguran┼úa acestui medicament.

5. Cum se p─âstreaz─â ALOPEXY 20 mg/ml

Nu l─âsa┼úi acest medicament la vederea ┼či ├«ndem├óna copiilor. Medicament inflamabil

Nu utilizaţi ALOPEXY 20 mg/ml după data de expirare înscrisă pe cutie sau flacon după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A nu se utiliza dup─â trecerea unui interval de 1 lun─â de la prima deschidere.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Aten┼úion─âri ┼či precau┼úii

Înainte să utilizaţi ALOPEXY 20 mg/ml, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

În cazul bolilor cardiace, chiar dacă acestea sunt mai vechi, trebuie să vă adresaţi medicului înainte de prima utilizare.

Nu aplicaţi minoxidil:

ÔłÖ Dac─â nu ave╚Ťi antecedente familiale de c─âdere a p─ârului, c─âderea p─ârului este subit─â ╚Öi/sau neuniform─â, c─âderea p─ârului este un efect al na╚Öterii sau cauzele c─âderii p─ârului sunt necunoscute. ├Än aceste cazuri, consulta╚Ťi medicul ├«nainte de a folosi acest medicament deoarece s-ar putea ca tratamentul s─â nu fie eficient ├«n aceste tipuri de c─âdere a p─ârului.

ÔłÖ Pe orice alt─â parte a corpului

ÔłÖ Dac─â scalpul este ro╚Öu, inflamat, infectat, iritat sau dureros, dac─â prezint─â o ro┼čea┼ú─â sau o inflama┼úie persistent─â sau este sensibil la atingere. Medicamentul trebuie aplicat doar pe un scalp s─ân─âtos.

ÔłÖ Nu aplica╚Ťi acest medicament ├«n acela╚Öi timp cu alte medicamente dermatologice pentru scalp.

Trebuie s─â ├«ntrerupe┼úi tratamentul imediat ╚Öi s─â consulta╚Ťi un medic:

ÔłÖ dac─â ave╚Ťi tensiunea mic─â, durere ├«n piept, ritm cardiac accelerat;

ÔłÖ ├«n caz de le╚Öin sau ame╚Ťeal─â;

ÔłÖ ├«n caz de cre╚Ötere ├«n greutate neexplicat─â, m├óini sau picioare umflate (edem);

ÔłÖ ├«n caz de persisten╚Ť─â a ro┼če┼úii sau a irita╚Ťiei scalpului.

Este important s─â se respecte dozele ┼či modul de administrare recomandate: nu cre┼čte┼úi doza ┼či nici frecven┼úa aplica┼úiilor.

Nerespectarea dozei ┼či/sau a metodei de administrare recomandate poate conduce la cre┼čterea cantit─â┼úii de minoxidil care ajunge ├«n circula┼úia sanguin─â ┼či poate determina apari┼úia reac┼úiilor adverse descrise mai sus. ├Än cazul apari┼úiei oric─âror simptome descrise mai sus: opri┼úi tratamentul ┼či adresa┼úi-v─âmedicului dumneavoastr─â.

Precauţii pentru utilizare:

ÔłÖ ├Än cazul contactului accidental cu ochii, cu o plag─â, cu o mucoas─â, solu┼úia cutanat─â (con┼úin├ónd alcool etilic) poate determina o senza┼úie de arsur─â sau de irita┼úie; se recomand─â cl─âtirea cu ap─â rece din abunden┼ú─â.

ÔłÖ A nu se expune la soare pielea capului dup─â tratament; este necesar─â o m─âsur─â de protec┼úie (de exemplu p─âl─ârie, ┼čapc─â).

ÔłÖ A nu se ├«nghi┼úi. Ingestia accidental─â poate determina reac┼úii adverse datorate ac┼úiunii la nivel cardiovascular a minoxidilului. SE RECOMAND─é CONSULT MEDICAL DE URGEN┼ó─é.

ÔłÖ A nu se inhala.

ALOPEXY 20 mg/ml împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Nu aplica╚Ťi acest medicament ├«n acela╚Öi timp cu alte produse dermatologice precum tretinoin, antralin sau betametazon─â dipropionat deoarece aceste produse pot s─â modifice cantitatea de minoxidil care ajunge ├«n fluxul sanguin.

Sarcina, al─âptarea ┼či fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi- vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Sarcina:

Minoxidilul nu este recomandat în timpul sarcinii.

Al─âptarea:

Utilizarea minoxidilului nu este recomandată în timpul alăptării.

ALOPEXY 20 mg/ml con┼úine propilenglicol ╚Öi poate cauza irita╚Ťia pielii.

Cum să utilizaţi ALOPEXY 20 mg/ml

A nu se utiliza decât de către persoane adulte.

Utiliza┼úi ├«ntotdeauna acest medicament exact a┼ča cum este descris ├«n acest prospect sau cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discuta┼úi cu medicul dumneavoastr─â sau cu farmacistul dac─â nu sunte┼úi sigur.

Doza

Doza uzuală este de o aplicaţie de două ori pe zi, o doză de un ml soluţie cutanată la nivelul pielii capului, luând ca punct de plecare centrul zonei care trebuie tratată.

Doza zilnic─â nu trebuie s─â dep─â┼čeasc─â 2 ml solu┼úie cutanat─â, indiferent care este m─ârimea zonei de tratat. ├Äntinde┼úi solu┼úia cutanat─â cu v├órful degetelor, pentru a acoperi ├«ntreaga zon─â de tratat.

├Änainte de aplicarea solu┼úiei cutanate, sp─âla┼úi-v─â pe m├óini cu aten┼úie. Aplica┼úi solu┼úia cutanat─â pe p─ârul ┼či pe pielea capului perfect uscate.

Mod de aplicare:

În funcţie de sistemul de aplicare utilizat: pipetă gradată sau spray.

Pipet─â gradat─â

Pipeta vă permite să extrageţi cu precizie un ml soluţie cutanată care va fi repartizată pe toată suprafaţa de tratat.

Spray prev─âzut cu aplicator

Acest aparat este potrivit pentru aplicare pe zone mici sau sub p─âr.

1. Fixa┼úi aplicatorul pe pomp─â: ┼úine┼úi ferm corpul pompei, ap─âs├ónd ├«n acela┼či timp partea superioar─â a aplicatorului.

2. De┼čuruba┼úi ┼či scoate┼úi capacul flaconului: inelul alb de siguran┼ú─â trebuie s─â r─âm├ón─â pe flacon.

3. Introduce┼úi dispozitivul de pulverizare ata┼čat de aplicator ├«n flacon ┼či ├«n┼čuruba┼úi-l ferm.

4. Amorsaţi pompa: sistemul de aplicare este apoi gata de utilizare.

5. Pentru aplicare: orienta┼úi sprayul c─âtre mijlocul zonei care urmeaz─â s─â fie tratat─â sau sub p─âr, ap─âsa┼úi o dat─â ┼či distribui┼úi produsul cu v├órfurile degetelor.

Repetaţi operaţiunea de 6 ori pentru a aplica o cantitate de 1 ml.

Se aplic─â un ml solu┼úie cutanat─â diminea┼úa ┼či un ml solu┼úie cutanat─â seara.

Debutul ┼či intensitatea r─âspunsului la tratament variaz─â ├«n func┼úie de fiecare pacient.

Rezultatul nu este imediat: oprirea c─âderii p─ârului ┼či/sau cre┼čterea acestuia nu apare dec├ót dup─â o perioad─â de timp de la ├«nceputul tratamentului (aproximativ 3 sau 4 luni).

Nu cre┼čte┼úi doza ┼či nici frecven┼úa aplica┼úiilor.

Nu aplica┼úi minoxidil pe pielea s─ân─âtoas─â a capului. Evita┼úi aplicarea ├«n caz de irita┼úii, ro┼čea┼ú─â persistent─â, inflama┼úie, senza┼úie dureroas─â la nivelul pielii capului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Adresa┼úi-v─â imediat unui medic dac─â observa┼úi oricare dintre urm─âtoarele simptome – este posibil s─â ave┼úi nevoie de tratament medical de urgen┼ú─â:

- Umflarea fe┼úei, buzelor sau g├ótului care determin─â dificult─â┼úi de ├«nghi┼úire sau respira┼úie. Acesta ar putea fi un semn de reac┼úie alergic─â sever─â (frecven┼úa nu este cunoscut─â ┼či nu poate fi estimat─â din datele disponibile).

Cele mai frecvente reac╚Ťii adverse observate constau ├«n reac╚Ťii cutanate minore.

O aplicare cutanat─â frecvent─â poate cauza irita╚Ťie ╚Öi piele uscat─â din cauza prezen╚Ťei etanolului.

Foarte frecvente: pot afecta peste 1 din 10 persoane:

Dureri de cap

Frecvente: pot afecta până la 1 din 100 de persoane:

Reac╚Ťii locale ale pielii la locul aplic─ârii, precum iritare cu exfoliere (eliminarea celulelor moarte ale pielii), m├ónc─ârime, ro╚Öea╚Ť─â a pielii, dermatit─â, usc─âciune a pielii, reac╚Ťie alergic─â a pielii ca urmare a prezen╚Ťei propilenglicolului, tulburare inflamatorie a pielii, erup╚Ťie acneiform─â, hipertricoz─â (cre╚Ötere anormal─â a p─ârului) la distan┼ú─â de locul de aplicare, durere musculoscheletal─â, edem periferic (infiltrare a fluidului ├«n ╚Ťesuturi), dureri de cap, dificult─â╚Ťi ├«n respira┼úie ╚Öi depresie.

Necunoscute: frecven╚Ťa nu poate fi estimat─â din datele disponibile

Infec╚Ťii ale urechilor, otit─â extern─â, rinit─â, hipersensibilitate, nevrit─â, furnic─âturi, sim╚Ť alterat al gustului, senza╚Ťie de arsur─â a pielii, tulbur─âri de vedere, irita╚Ťie a ochilor, ame╚Ťeal─â, sc─âderea tensiunii arteriale, accelerarea pulsului, palpita╚Ťii, durere ├«n piept, edem facial (infiltrare a fluidului ├«n ┼úesuturi), eritem, erup┼úie, c─âderea p─ârului, acoperire neuniform─â a p─ârului, modific─âri ├«n culoarea p─ârului, modific─âri ├«n textura p─ârului, hepatit─â ╚Öi astenie.

├Än oricare dintre aceste cazuri este necesar─â ├«ntreruperea tratamentului ┼či anun┼úarea medicului.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Raportarea reacţiilor adverse

Dac─â manifesta┼úi orice reac┼úii adverse, adresa┼úi-v─â medicului dumneavoastr─â sau farmacistului. Acestea includ orice reac┼úii adverse nemen┼úionate ├«n acest prospect. De asemenea, pute┼úi raporta reac┼úiile adverse direct prin intermediul sistemului na┼úional de raportare, ale c─ârui detalii sunt publicate pe web-site-ulAgen┼úiei Na┼úionale a Medicamentului ┼či a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raport├ónd reac┼úiile adverse, pute┼úi contribui la furnizarea de informa┼úii suplimentare privind siguran┼úa acestui medicament.

5. Cum se p─âstreaz─â ALOPEXY 20 mg/ml

Nu l─âsa┼úi acest medicament la vederea ┼či ├«ndem├óna copiilor. Medicament inflamabil

Nu utilizaţi ALOPEXY 20 mg/ml după data de expirare înscrisă pe cutie sau flacon după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A nu se utiliza dup─â trecerea unui interval de 1 lun─â de la prima deschidere.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

EAN: 3592619000115
Brand: Alopexy
Cod CIM: W04342007
Numele original: ALOPEXY 20mg/ml X 60 ml
Ultima actualizare a paginii: 13.3.2020 06:08
În stoc furnizor În stoc furnizor

├Ä╚Ťi recomandam aceste produse alternative

5.00
Clientul recomand─â 100 % dintre clien╚Ťi recomand─â
5
4
3
2
1
Clientul recomand─â 100 % dintre clien╚Ťi recomand─â

Rating

{{ comment.name }}
Achizitie verificata
{{ comment.updatedAt }}
Clientul recomand─â Clientul recomand─â
Clientul nu recomand─â Clientul nu recomand─â

{{ pros }}

{{ cons }}

Util?
EAN: 3592619000115
Brand: Alopexy
Cod CIM: W04342007
Numele original: ALOPEXY 20mg/ml X 60 ml
Ultima actualizare a paginii: 13.3.2020 06:08
În stoc furnizor În stoc furnizor