Algele sunt unele dintre cele mai vechi forme de viață de pe Pământ, fiind consumate de secole atât ca alimente, cât și ca medicamente. De fapt, algele marine au primit denumirea de superalimente datorita concentrațiilor mari de minerale, …
Algele sunt unele dintre cele mai vechi forme de viață de pe Pământ, fiind consumate de secole atât ca alimente, cât și ca medicamente. De fapt, algele marine au primit denumirea de superalimente datorita concentrațiilor mari de minerale, vitamine, proteine si antioxidanti.
Acestea sunt organisme vegetale ce se dezvoltă în mări și oceane și includ în organismele lor majoritatea componentelor apei de mare, într-o formă purificată, concentrată și asimilabilă de către organismul uman. Unicelulare sau pluricelulare, de culoare roție, brune sau verzi, algele sunt folosite în alimentație, în scop therapeutic sau ca îngrășământ.
Algele sunt o sursă excelentă de proteine, unele specii având între 50-70% proteine, comparativ cu carnea crudă care conține un aport de doar 25%. Ele conțin mai mulți aminoacizi esențiali, sunt o sursă excelentă de betacaroten, vitamine (A, B, C, D, E, F, K, PP), clorofilă, mucilagii și substanțe antibiotice, metaloizi și minerale (iod, magneziu, fier, potasiu, calciu, aluminiu, mangan, fosfor, sulf, cupru, nichel, aur, zinc, cobalt, strontiu, titan, vanadiu, staniu, rubidiu, siliciu).
Pentru o eficiență terapeutică și nutritivă optimă, se recomandă folosirea lor pe o perioadă de minim 3 săptămâni.
Acestea sunt recomandate pentru: adenite, afecțiuni cutanate, afecțiuni pulmonare, alergii, algii (dureri), arterioscleroza, anemie, astenii fizice și intelectuale, celulită, constipație, hipertensiune arterială, îmbătrânire, laringită, limfatism, obezitate, predispoziție generală la maladii, prevenirea și tratarea afecțiunilor cardiace, reumatism, rinofaringite, sechele de fracturi și contuzii, tulburări circulatorii, tulburări glandulare.
Beneficii