ADVIL RACEALA SI GRIPA 200 MG/30 MG CT*10 CAPS MOI

ADVIL RACEALA SI GRIPA 200 MG/30 MG CT*10 CAPS MOI

Advil Răceală și Gripă se utilizează la adulți și adolescenți cu vârsta de 12 ani și peste pentru tratamentul simptomatic al răcelii comune și gripei, incluzând dureri de cap, temperatură crescută (febră), gât inflamat, dureri, obstrucție nazală.

Din păcate acest produs nu este disponibil
Retur Gratuit În 14 de zile
Armo
Trusted
Lets Encrypt
Mastercard
Visa

Îți recomandam aceste produse alternative

Vezi și în categorii similare

Fii primul care lasă un review acestui produs.

ADVIL RACEALA SI GRIPA 200 MG/30 MG CT*10 CAPS MOI

Ce este Advil Răceală și Gripă Advil Răceală și Gripă conține două substanțe active, ibuprofen și pseudoefedrină.

 Ibuprofenul aparține unui grup de medicamente numite „medicamente antiinflamatoare nesteroidiene” (AINS). Acestea ajută la ameliorarea durerii și scăderea temperaturii crescute (febră).

 Pseudoefedrina aparține unui grup de medicamente numite „vasoconstrictoare”. Acestea ajută la eliberarea căilor nazale și ameliorează congestia nazală.

Utilizați acest medicament numai dacă aveți obstrucție nazală și simptomele enumerate mai sus, cum sunt dureri de cap și temperatură ridicată.

Nu luați Advil Răceală și Gripă dacă:

 sunteţi alergic la ibuprofen sau pseudoefedrină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament sau dacă ați avut în trecut o reacție alergică la un medicament similar, cum este acidul acetilsalicilic sau alt AINS. Semnele unei reacții alergice includ erupție trecătoare pe piele, urticarie, mâncărimi, dificultăți în respirație, senzație de constricție în piept, umflarea gurii, feței, buzelor sau limbii

 ați avut oricând în trecut probleme gastrointestinale după ce ați luat Advil Răceală și Gripă , ibuprofen, acid acetilsalicilic sau alte AINS, de exemplu ulcere stomacale, sângerare sau o perforație la nivelul stomacului

 aveți în prezent ulcer stomacal sau sângerare stomacală sau alte semne de sângerare

 aveți probleme grave cu ficatul sau rinichii

 sunteți gravidă sau alăptați

 aveți vârsta sub 12 ani

 aveți probleme grave cu inima, inclusiv: - insuficiență cardiacă gravă - tensiune arterială ridicată - boală cardiacă gravă - angină (durere în piept)

 ați avut vreodată un atac cerebral

 luați: - alte medicamente care conțin AINS pentru ameliorarea durerii, cum sunt ibuprofenul sau acid acetilsalicilic - alte medicamente pentru desfundarea căilor nazale, administrate fie pe cale orală (pe gură), fie pe cale nazală (prin nas), cum sunt pseudoefedrină, fenilpropanolamină, fenilefrină sau efedrină - medicamente pentru tratarea depresiei, numite inhibitori neselectivi de monoaminoxidază (IMAO), cum este iproniazid, sau dacă le-ați luat în ultimele 14 zile - alte medicamente pentru tratarea depresiei, numite antidepresive triciclice, cum este amitriptilina

 dacă aveți diabet, probleme cu glanda tiroidă sau o tumoră suprarenală (numită feocromocitom)

 aveți glaucom (presiune crescută în interiorul ochiului)

 aveți dificultăți de eliminare a urinei din cauza problemelor cu prostata sau din alte cauze.

Nu luați Advil Răceală și Gripă dacă oricare dintre cele menționate mai sus sunt valabile în cazul dumneavoastră.

Dacă nu sunteți sigur, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte să luați Advil Răceală și Gripă.

Atenționări și precauții

Înainte să luați Advil Răceală și Gripă , adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă:

 aveţi probleme cardiace incluzând insuficienţă cardiacă, angină (durere în piept) sau dacă aţi suferit un atac de cord, operaţie de bypass, boală arterială periferică (circulaţie deficitară la nivelul picioarelor din cauza îngustării sau blocării arterelor) sau orice fel de atac cerebral (inclusiv accident vascular cerebral minor sau accident ischemic tranzitoriu „AIT”).

 aveţi tensiune arterială ridicată, diabet, valoare ridicată a colesterolului, istoric medical de boli cardiace sau atac cerebral sau dacă sunteţi fumător.

 aveți astm bronșic, deoarece există riscul să aveți o criză de astm bronșic

 aveți probleme cu ficatul sau rinichii

 aveți probleme cu prostata

 aveți probleme de sângerare

 dacă ați avut oricând în trecut probleme gastrointestinale, de exemplu ulcere stomacale, sângerare la nivelul stomacului, colită ulcerativă sau boala Crohn

 dacă aveți lupus eritematos sistemic (LES), boală care afectează sistemul imunitar şi cauzează dureri articulare, modificări la nivelul pielii şi alte probleme. Pseudoefedrina poate produce o reacţie pozitivă la testele antidoping. Nu luaţi Advil Răceală și Gripă dacă vă poate afecta în acest sens.

Dacă oricare dintre cele menționate mai sus sunt valabile în cazul dumneavoastră sau dacă nu sunteți sigur, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte să luați Advil Răceală și Gripă .

Infarct miocardic și atac cerebral

Medicamentele antiinflamatorii şi analgezicele cum este ibuprofenul, pot fi asociate unui risc uşor crescut de infarct miocardic sau atac cerebral, mai ales dacă este utilizat în doze mari. Nu depăşiţi doza recomandată sau durata de tratament.

Vârstnici

Dacă sunteți în vârstă și luați Advil Răceală și Gripă, este mai probabil să aveți reacții adverse, de exemplu sângerare sau perforație la nivelul stomacului (semnele pot include durere stomacală și arsuri la stomac). Acestea vă pot pune viața în pericol.

Copii și adolescenți

Nu administrați Advil Răceală și Gripă copiilor cu vârsta sub 12 ani. Înainte să luați Advil Răceală și Gripă, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă aveți vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani și nu ați băut lichide sau sunteți deshidratat din cauza diareei sau vărsăturilor. Riscul de apariție a problemelor la rinichi asociate tratamentului cu Advil Răceală și Gripă este mai mare atunci când sunteți deshidratat.

Advil Răceală și Gripă împreună cu alte medicamente

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați, ați luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente. Printre acestea se numără şi medicamentele eliberate fără prescripție medicală și medicamentele pe bază de plante.

Nu luați Advil Răceală și Gripă dacă folosiți oricare dintre următoarele medicamente:

 alte medicamente care conțin AINS, inclusiv inhibitori selectivi de ciclooxigenază-2, pentru ameliorarea durerii, cum este ibuprofen sau acid acetilsalicilic

 alte medicamente pentru desfundarea căilor nazale, administrate fie pe cale orală (pe gură), fie pe cale nazală (prin nas), cum sunt pseudoefedrină, fenilpropanolamină, fenilefrină sau efedrină

 medicamente pentru tratarea depresiei, numite inhibitori neselectivi de monoaminoxidază (IMAO), de exemplu iproniazid, sau dacă le-ați luat în ultimele 14 zile

 alte medicamente pentru tratarea depresiei, numite antidepresive triciclice precum amitriptilina.

Nu luați Advil Răceală și Gripă dacă oricare dintre cele menționate mai sus sunt valabile în cazul dumneavoastră. Dacă nu sunteți sigur, înainte să luați Advil Răceală și Gripă , adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Înainte să luaţi Advil Răceală și Gripă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă folosiți oricare dintre următoarele medicamente:

 medicamente pentru tratarea depresiei numite inhibitori reversibili de monoaminoxidază A (IMAO-A) și inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS), cum este fluoxetin

 linezolid

 bromocriptină, pergolidă, lisuridă, cabergolină, ergotamină sau dihidroergotamină

 medicamente anticoagulante (adică subţiază sângele/previn coagularea, de exemplu acidul acetilsalicilic, warfarina ticlopinidă)

 heparină utilizată pentru tratarea sau prevenirea cheagurilor de sânge

 litiu utilizat pentru tratarea problemelor de dispoziție grave

 metotrexat

 medicamente care reduc tensiunea arterială mare (inhibitori ECA, cum este captoprilul, betablocante, cum este atenololul, antagoniști ai receptorilor angiotensinei II, cum este losartanul sau comprimate care elimină apa (diuretice)

 digoxină sau chinidină folosite pentru tratarea problemelor de inimă

 ciclosporină sau tacrolim folosite după un transplant  diuretice care economisesc potasiul, cum este amilorid sau spironolactonă

 fenitoină utilizată pentru tratarea epilepsiei

 probenecid și sulfinpirazonă utilizate pentru tratarea gutei

 zidovudină utilizată pentru tratarea HIV

 sulfoniluree, cum sunt gliclazid sau glimepiridă utilizate pentru tratarea diabetului

 antibiotice chinolonice, cum este ciprofloxacina

 ginkgo biloba

 antiacide

 mifepristonă folosită pentru întreruperea sarcinii

 corticosteroizi (un tip de medicamente antiinflamatoare), cum este hidrocortizonul

 aminoglicozide, cum este gentamicina sau amikacina

 furazolidon, un medicament antibacterian

 guanetidină, reserpină și metildopa.

Spuneţi medicului dumneavoastră că luaţi Advil Răceală și Gripă dacă este nevoie să fiţi anesteziat înainte de o operaţie sau procedură. Medicul dumneavoastră vă va ruga să opriţi administrarea Advil Răceală și Gripă cu câteva zile înainte de anestezie. De asemenea, trebuie să spuneţi anestezistului dumneavoastră (medicul care vă administrează anestezicul) că aţi luat Advil Răceală și Gripă.

Alte medicamente pot, de asemenea, afecta sau pot fi afectate de tratamentul cu Advil Răceală și Gripă. De aceea, trebuie să cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte să utilizaţi Advil Răceală și Gripă cu alte medicamente.

Advil Răceală și Gripă împreună cu alcool etilic

Nu consumați alcool etilic în timpul tratamentului cu Advil Răceală și Gripă .

Sarcina și alăptarea

 Nu luați Advil Răceală și Gripă dacă sunteți gravidă sau alăptați.

 În cazul în care credeţi că aţi putea fi gravidă sau dacă intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţivă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Fertilitatea Ibuprofenul poate afecta capacitatea femeilor de a rămâne gravide. Acest efect este reversibil după oprirea tratamentului cu ibuprofen. Este puțin probabil ca ibuprofenul, utilizat din când în când, să vă afecteze șansele de a rămâne gravidă. Adresați-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament dacă în trecut ați avut dificultăți în a rămâne gravidă.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

După administrarea de Advil Răceală și Gripă este posibil să vă simțiți amețit, să aveți dureri de cap neobișnuite sau probleme cu vederea ori auzul, inclusiv să vedeți sau să auziți lucruri care nu există (halucinații). Dacă se întâmplă acest lucru, nu conduceți vehicule, nu mergeți pe bicicletă și nu folosiți scule sau utilaje.

Advil Răceală și Gripă conține sorbitol (E 420), lecitină din soia și potasiu Advil Răceală și Gripă conține sorbitol (E 420), (un tip de glucidă). Dacă medicul dumneavoastră v-a informat că nu tolerați sau nu puteți digera anumite categorii de glucide, adresați-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament. Advil Răceală și Gripă conține lecitină din soia. Dacă sunteți alergic la alune sau soia, nu utilizați acest medicament. Advil Răceală și Gripă conține potasiu 0,41 mmol per capsulă. Acest fapt trebuie luat în considerare de pacienții cu funcție renală redusă sau de pacienții care urmează o dietă cu aport de potasiu controlat.

Cum să luați Advil Răceală și Gripă

Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani: Cât să luați

 Doza recomandată este 1 capsulă la fiecare 4 până la 6 ore.

 Dacă simptomele sunt mai grave, puteți lua 2 capsule în același timp.

 Nu luați mai mult de 6 capsule în 24 de ore. Luarea medicamentului Capsulele se înghit întregi, cu un pahar mare de apă.

Cât timp să luați acest medicament

Nu luați acest medicament mai mult de 5 zile.

 Acest medicament este destinat utilizării de scurtă durată. Luaţi cea mai mică doză pentru cel mai scurt timp necesar pentru tratarea simptomelor.

 Adresați-vă medicului dacă nu vă simțiți mai bine sau dacă vă simțiți mai rău sau dacă apar simptome noi. Medicul vă va spune dacă este sigur să continuați tratamentul cu acest medicament.

Dacă luați Advil Răceală și Gripă mai mult decât trebuie

Dacă luați Advil Răceală și Gripă mai mult decât trebuie, adresați-vă unui medic sau mergeți la spital imediat, deoarece puteți avea nevoie de asistență medicală. Luați ambalajul medicamentului cu dumneavoastră. Nu continuați tratamentul cu Advil Răceală și Gripă dacă ați luat accidental mai mult decât trebuie (supradozaj).

Dacă uitați să luați Advil Răceală și Gripă

 Nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, Advil Răceală și Gripă poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Riscul de apariție a reacțiilor adverse poate fi diminuat prin administrarea celei mai reduse doze pentru cea mai scurtă perioadă de timp necesară pentru tratarea simptomelor. Următoarele reacții adverse pot apărea la administrarea acestui medicament:

Opriți imediat tratamentul cu Advil Răceală și Gripă și spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă observați oricare dintre următoarele reacții adverse:

Frecvente: pot afecta până la 1 persoană din 10

 senzație de rău (greață)

 sângerarea la nivelul stomacului sau intestinului, semnele includ vărsături cu sânge, scaun cu sânge sau scaune de culoare neagră.

Mai puțin frecvente: pot afecta până la 1 persoană din 100

 dureri de cap severe sau mai supărătoare decât de obicei.

Foarte rare: pot afecta până la 1 persoană din 10000

 infarct miocardic

 bătăi rapide ale inimii sau palpitații

 reacție alergică la Advil Răceală și Gripă , semnele includ erupție trecătoare pe piele, urticarie, mâncărimi, dificultăți în respirație, senzație de constricție în piept, umflarea gurii, feței, buzelor sau limbii

 leziuni cu bășici la nivelul pielii sau membranelor mucoase, cum sunt în interiorul gurii, semnele includ senzație de arsură, înroșire, bășici și ulcere.

Cu frecvenţă necunoscută: nu se știe cât de des apar

 atac cerebral

 probleme comportamentale cum sunt senzația de excitare, agitație, încordare, neliniște sau nervozitate.

Opriți imediat tratamentul cu Advil Răceală și Gripă și spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă observați oricare dintre reacțiile adverse menționate mai sus.

Alte reacții adverse

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă manifestați oricare dintre următoarele reacții adverse:

Frecvente: pot afecta până la 1 persoană din 10

 indigestie, durere de stomac, stare de rău (vărsături), diaree, constipație, flatulență.

Mai puțin frecvente: pot afecta până la 1 persoană din 100  ulcer stomacal

 insomnie

 somnolență sau oboseală

 amețeală sau irascibilitate

 probleme cu vederea

 dureri de cap care nu dispar

 erupții la nivelul pielii, de exemplu erupție trecătoare pe piele sau mâncărime

 inflamație la nivelul stomacului sau intestinului, agravarea bolii intestinale inflamatorii existente

 hipersensibilitate, cum sunt respiraţie şuierătoare și dificultăți la respirație în cazul pacienților care au avut în trecut astm bronșic sau boală alergică.

Rare: pot afecta până la 1 persoană din 1000

 probleme cu rinichii

 ţârâit în urechi (tinitus).

Foarte rare: pot afecta până la 1 persoană din 10000

 depresie

 insuficiență cardiacă

 insuficiență renală

 tensiune arterială mare

 gură iritată sau inflamată

 pancreas inflamat (pancreatită)

 îngustarea intestinului (strictură intestinală)

 meningită aseptică, agravarea inflamaţiilor provocate de infecţii

 probleme cu celulele sanguine – ați putea fi predispus la vânătăi sau infecții

 probleme cu ficatul, inclusiv funcție neobișnuită a ficatului, hepatită sau icter (îngălbenirea pielii sau ochilor).

Cu frecvenţă necunoscută: nu se știe cât de des apar

 durere în piept

 gură uscată, senzație de sete

 spasm neobișnuit, convulsii

 senzație de învârtire (vertij)

 valori scăzute ale hematrocritului, și hemoglobină scăzută

 vederea sau auzirea unor lucruri care nu există (halucinații)

 erupție trecătoare pe piele, decolorare roșie sau violetă a pielii, retenție de lichide (edem)

 eliminarea mai puțin frecventă a urinei, sânge sau proteine în urină (evidențiate în analizele de laborator).

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă manifestați oricare dintre reacțiile adverse enumerate mai sus.

Raportarea reacțiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe website-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1 București 011478- RO Tel: + 4 0757 117 259 Fax: +4 0213 163 497 e-mail: adr@anm.ro. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Cum se păstrează Advil Răceală și Gripă

 Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

 Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie și pe ambalajul blisterului după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

 A se păstra la temperaturi sub 25°C.

 Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conține Advil Răceală și Gripă

 Substanțele active sunt ibuprofen 200 mg și clorhidrat de pseudoefedrină 30 mg

 Celelalte componente sunt: Conținut lichid: Hidroxid de potasiu Macrogol 600 Apă purificată Capsulă gelatinoasă: Sorbitol lichid, parțial deshidratat (E 420) (apă purificată, sorbitan, D-sorbitol) Gelatină Cerneală neagră de inscripționare (alcool SDA 35A, hidroxid de amoniu 28%, alcool izopropilic, apă purificată, macrogol 400, acetoftalat de polivinil, propilenglicol, oxid negru de fer (E172) Aditivi alimentari: lecitină din soia în trigliceride cu lanț mediu

Deținătorul autorizației de punere pe piață și fabricantul Deținătorul autorizației de punere pe piață Pfizer Corporation Austria GmbH Floridsdorfer Hauptstrasse 1, A-1210 Viena, Austria

Fabricantul Pfizer Consumer Manufacturing Italy S.r.l. Via Nettunense 90, Aprilia 04011, Italia

EAN:
Numele original: ADVIL RACEALA SI GRIPA 200 MG/30 MG CT*10 CAPS MOI
Ultima actualizare a paginii: 13.3.2020 06:08
În stoc furnizor În stoc furnizor
EAN:
Numele original: ADVIL RACEALA SI GRIPA 200 MG/30 MG CT*10 CAPS MOI
Ultima actualizare a paginii: 13.3.2020 06:08
În stoc furnizor În stoc furnizor